Oma's hachee

(Nog geen beoordelingen)

Hachee is een traditioneel Nederlands stoofgerecht dat vroeger vaak werd bereid als er genoeg tijd was om de smaken goed in te laten trekken. Dit recept stamt uit de tijd van onze grootmoeders, toen het samen koken en eten een belangrijk(er) deel was van het dagelijks leven.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    3 uur
  • Totaal
    3 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Stap 2 Pel en snipper de uien.
  3. Stap 3 Verhit de boter in een pan en bak het vlees rondom lichtbruin.
  4. Stap 4 Draai het vuur laag. Voeg de ui en het suiker toe en bak dit nog 2 minuten.
  5. Stap 5 Roer de bloem bij het vlees en laat dit al roerend lichtbruin kleuren.
  6. Stap 6 Maak bouillon van de runderbouillonblokjes en warm water. Schenk dit al roerend bij het vlees.
  7. Stap 7 Voeg vervolgens de azijn en specerijen toe.
  8. Stap 8 Breng aan de kook en laat het vlees met deksel op de pan minstens 3 uur zachtjes sudderen.
  9. Stap 9 Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.
  10. Stap 10 Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  11. Stap 11 Maak een papje van de maizena met 3 eetlepels water en gebruik dit om de saus in te dikken.

Tip

Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Volgende dag nog lekkerder.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 193 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 1 november 2024

Tip

Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Volgende dag nog lekkerder.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 518 kcal
Vetten 38.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 17.7 g
Koolhydraten 13.8 g
waarvan suikers 4.6 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 29.3 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account