Hachee is een traditioneel Nederlands stoofgerecht dat vroeger vaak werd bereid als er genoeg tijd was om de smaken goed in te laten trekken. Dit recept stamt uit de tijd van onze grootmoeders, toen het samen koken en eten een belangrijk(er) deel was van het dagelijks leven.
Lekker met aardappelpuree en rode kool.
Volgende dag nog lekkerder.
Lekker met aardappelpuree en rode kool.
Volgende dag nog lekkerder.
Oma's hachee is een traditioneel en smaakvol gerecht, maar scoort een 4 op de gezondheidsschaal. De ruime hoeveelheid vlees zorgt voor eiwitten en er zitten uien in, maar het recept gebruikt ook veel boter, wat leidt tot een hoog gehalte aan verzadigd vet. Daarnaast kunnen de bouillonblokjes en de toegevoegde suiker de voedingswaarde minder gunstig maken, vooral als er ook nog zout naar smaak wordt toegevoegd. Het is een calorierijk gerecht dat het beste met mate gegeten kan worden, aangevuld met veel groenten.
Energie | 518 kcal |
---|---|
Vetten | 38.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 17.7 g |
Koolhydraten | 13.8 g |
waarvan suikers | 4.6 g |
Vezels | 1.9 g |
Eiwitten | 29.3 g |
Zout | 1.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept