Spaghetti met tonijn, ansjovis, tomaten en kappertjes

Prijs: € 5,43 Recept / € 2,72 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Je waant je op vakantie in het zonnige Italië als je deze spaghetti eet. Ik heb een dunne spaghettisoort gebruikt. De saus bestaat uit plakjes knoflook, gesmolten ansjovis, tonijn uit blik en verse tomaten. Snel klaar en erg gezond.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Hapjespan
  • Vergiet
  • Rasp

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 5,43
  • Dirk Dirk
    € 5,95
  • Plus Plus
    € 6,00

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet. Bewaar iets van het kookvocht.
    1. spaghetti 160 g
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de plakjes knoflook zacht. Bak de ansjovis zachtjes mee tot de visjes zijn gesmolten.
    1. olijfolie 2 el
    2. knoflook 1 teentje
    3. ansjovisfilets in olijfolie 4 st
  3. Stap 3 Voeg de kappertjes, oregano, chilivlokken, tomatenstukjes en een eetlepel van het kookvocht toe. Laat een paar minuten zachtjes sudderen. Voeg de tonijnstukjes toe. Warm de stukjes tonijn mee in de saus.
    1. kappertjes 2 el
    2. gedroogde oregano 1 el
    3. chilivlokken 1 mespunt
    4. tomaat 3 st
    5. tonijnstukken in olijfolie 1 blikje
  4. Stap 4 Meng de uitgelekte spaghetti erdoor.
    1. spaghetti 160 g
  5. Stap 5 Dien de spaghetti op met de vers geraspte Pecorino kaas.
    1. pecorino romano 4 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van verse tomaten kun je ook tomaten uit blik gebruiken. Gebruik dan ongeveer 200 gram bliktomaten voor deze hoeveelheid spaghetti.

Lekker met een groene salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 90 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 16 juni 2025

Tip

In plaats van verse tomaten kun je ook tomaten uit blik gebruiken. Gebruik dan ongeveer 200 gram bliktomaten voor deze hoeveelheid spaghetti.

Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Goede basis, let op zout

Dit pastagerecht is een prima Mediterraanse maaltijd dankzij de gezonde vetten uit olijfolie en vis, en de eiwitten uit de tonijn. De verse tomaten en knoflook dragen bij aan de voedingswaarde. Een aandachtspunt is echter het zoutgehalte; de combinatie van ansjovis, kappertjes en Pecorinokaas maakt het gerecht behoorlijk zout. Voor een nog gezondere maaltijd zou je volkorenpasta kunnen gebruiken voor extra vezels en de hoeveelheid groenten kunnen verhogen, bijvoorbeeld door de aanbevolen salade erbij te serveren.

Energie 505 kcal
Vetten 9.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 68.8 g
waarvan suikers 6.8 g
Vezels 5.7 g
Eiwitten 35.6 g
Zout 1.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account