Spaghetti Marinara met Garnalen

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor spaghetti marinara met garnalen raakt precies de juiste snaar - smakelijke garnalen met zelfgemaakte tomatensaus geserveerd over spaghetti. Een snelle en makkelijke doordeweekse maaltijd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Spaghetti Marinara met Garnalen
Spaghetti, oorspronkelijk lang en dun, is afgeleid van het Italiaanse woord "spaghetto", wat 'dunne draad' betekent, en werd populair in de 19e eeuw toen pasta maken mechanisch werd.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alle ingrediënten klaar.
  2. Stap 2 Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking; laat uitlekken en bewaar warm.
  3. Stap 3 Verhit ondertussen olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Voeg de garnalen toe en bak ze 2 tot 3 minuten. Draai ze tussendoor eenmaal om.
  4. Stap 4 Leg de garnalen op een bord. Voeg knoflook en cayennepeper toe aan de koekenpan. bak en roer tot de geuren vrijkomen, ongeveer 1 minuut.
  5. Stap 5 Roer de tomatenblokjes, tomatensaus, basilicum, balsamicoazijn, oregano en zout erdoor. Breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat onafgedekt sudderen tot het is ingedikt, ongeveer 10 minuten.
  6. Stap 6 Doe de garnalen terug in de koekenpan en laat sudderen tot ze verwarmd zijn, ongeveer 1 minuut. Serveer over de spaghetti, gegarneerd met extra verse basilicum.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 273 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 7 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 595 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 77 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 7 g
Eiwitten 39 g
Zout 4.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account