Als bijgerecht wilde ik een simpele spaghetti maken. Ik had nog wat zelfgemaakte pesto pomodoro staan en die is door de spaghetti gegaan. De spaghetti smaakte heerlijk, vooral met de vers geraspte Pecorino Romano (een Italiaanse schapenkaas).
Hou de pesto goed onder de olie. Des te langer is de pesto houdbaar.
Hou de pesto goed onder de olie. Des te langer is de pesto houdbaar.
Dit gerecht scoort een 6 omdat het gezonde elementen bevat zoals zongedroogde tomaten, knoflook, basilicum en olijfolie, die goede vetten levert. De huisgemaakte pesto is een pluspunt. Echter, het gebruik van witte pasta in plaats van volkoren en de royale hoeveelheid Pecorino kaas, die rijk is aan verzadigd vet en zout, trekken de score omlaag. Met meer groenten en iets minder kaas zou het een nog gezondere keuze zijn.
Energie | 936 kcal |
---|---|
Vetten | 45.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 12.7 g |
Koolhydraten | 104.7 g |
waarvan suikers | 7.6 g |
Vezels | 6 g |
Eiwitten | 28.6 g |
Zout | 2.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept