Snelle spaghetti met pesto pomodoro en Pecorino Romano

(Nog geen beoordelingen)

Als bijgerecht wilde ik een simpele spaghetti maken. Ik had nog wat zelfgemaakte pesto pomodoro staan en die is door de spaghetti gegaan. De spaghetti smaakte heerlijk, vooral met de vers geraspte Pecorino Romano (een Italiaanse schapenkaas).

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Spaghetti of linguine
  2. Pesto pomodoro

Bereiding

  1. Stap 1 Maak eerst de pesto pomodoro door de gedroogde tomaten een half uurtje te weken in heet water.
  2. Stap 2 Laat de gedroogde tomaten goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier en snij de tomaten in stukken,
  3. Stap 3 Doe de tomaten samen met de knoflook, pijnboompitten, kappertjes, basilicum en piment d'espelette in een hoge mengkom en pureer alles met een staafmixer.
  4. Stap 4 De pesto moet lekker smeuïg zijn. Voeg eventueel nog wat olie toe. De pesto blijft zeker een week goed in de koelkast.
  5. Stap 5 Kook de spaghetti of linguine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Stap 6 Roer zoveel pesto pomodoro door je spaghetti als je lekker vindt. Maak de spaghetti op smaak met versgemalen zwarte peper.
  7. Stap 7 Strooi flink wat gemalen kaas over de spaghetti en garneer met wat fijngehakt basilicumblaadjes.

Tip

Hou de pesto goed onder de olie. Des te langer is de pesto houdbaar.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 207 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 12 augustus 2024

Tip

Hou de pesto goed onder de olie. Des te langer is de pesto houdbaar.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 936 kcal
Vetten 45.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.7 g
Koolhydraten 104.7 g
waarvan suikers 7.6 g
Vezels 6 g
Eiwitten 28.6 g
Zout 2.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account