Spaghetti Bolognese

(Nog geen beoordelingen)

Deze snelle en gemakkelijke spaghetti bolognese is een klassiek recept dat iedereen zou moeten kennen. Het staat binnen 30 minuten op tafel en zit boordevol smaak. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese, een populaire Italiaanse pastaschotel, wordt traditioneel bereid met een rijke, langzaam gekookte saus van rundvlees, tomaten, groenten en rode wijn.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan gezouten water aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de spaghetti en ½ eetlepel olijfolie toe en kook tot de pasta beetgaar is. Ongeveer 10 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Zet opzij.
  2. Stap 2 Verhit de resterende 2 eetlepels olijfolie in een middelgrote pan of een Dutch oven voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en blijf goed roeren tot het bruin is. Ongeveer 5 tot 7 minuten.
  3. Stap 3 Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak al roerend nog eens 3 a 4 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Stap 4 Voeg nu de tomatensaus, tomatenpuree, worcestersaus, suiker, peterselie, peper en zout toe. Roer goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen zonder deksel. Af en toe doorroeren.
  5. Stap 5 Voeg de spaghetti toe aan de pan en meng goed met de saus.
  6. Stap 6 Serveer de spaghetti en garneer met Parmezaanse kaas en verse peterselie.

Tip

Serveer spaghetti bolognese met een knapperig stukje knoflookbrood om de extra saus op te nemen.

Je kunt de spaghetti bolognese tot 3 dagen in een luchtdichte container in de koelkast bewaren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 476 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 29 mei 2024

Tip

Serveer spaghetti bolognese met een knapperig stukje knoflookbrood om de extra saus op te nemen.

Je kunt de spaghetti bolognese tot 3 dagen in een luchtdichte container in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 500 kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 50 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 3 g
Eiwitten 25 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account