Kleurrijke tomatensalade met gegrilde tonijn

Prijs: € 9,34 Recept / € 4,67 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tomaten met een dressing van olijven, kappertjes, rode ui, olijfolie en rode wijnzazijn. Compleet gemaakt met wat plukjes veldsla, wat pecannoten met bladpeterselie bestrooid en een stuk gegrilde tonijn in het midden.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Kom
  • Snijplank
  • Mes
  • Grillpan

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 9,34
  • Plus Plus
    € 9,38
  • Jumbo Jumbo
    € 9,60

Bereiding

  1. Stap 1 Maak een marinade van de ui, kappertjes, olijven, vier seizoenen peper ( zwarte peper ) olijfolie en de rode wijnazijn. Roer door elkaar en laat een paar minuutjes staan. Verdeel de plakjes tomaat over 2 borden. Bestrooi met peper.
    1. rode ui 0,5 st
    2. kappertjes 1 el
    3. zwarte olijven 10 st
    4. peper
    5. extra vierge olijfolie 1 el
    6. rode wijnazijn 1,5 el
    7. tomaat 2 st
  2. Stap 2 Verdeel de dressing over de tomaten. Laat 10 minuten intrekken.
  3. Stap 3 Werk de salade af met plukjes veldsla en de pecannoten. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en bak de broodjes volgens de verpakking af.
    1. veldsla 10 plukjes
    2. pecannoten 10 st
    3. afbakbroodje meergranen triangel 2 st
  4. Stap 4 Wrijf een grillpan ( of antiaanbakpan ) met olijfolie in .
    1. olijfolie
  5. Stap 5 Bestrooi de vis met viskruiden en gril de tonijn niet langer dan 1, 5 minuut per kant. Laat even rusten en leg deze dan op de salade. ( Zelf gemengde specerijen en kruiden voor vis )
    1. tonijnsteak 2 st
  6. Stap 6 Serveer de broodjes bij de salade. Garneer met wat bladpeterselie.
    1. platte peterselie 1 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In een iets kleinere portie en zonder brood is dit ook een prachtig voor of tussengerecht.

Nog smaakvoller met kalamata olijven. Helemaal zonder zout bereid.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 180 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 30 mei 2025

Tip

In een iets kleinere portie en zonder brood is dit ook een prachtig voor of tussengerecht.

Nog smaakvoller met kalamata olijven. Helemaal zonder zout bereid.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Gezonde voltreffer

Deze tomatensalade met gegrilde tonijn scoort hoog op gezondheid. Het gerecht biedt veel goeds: magere eiwitten van de tonijn, gezonde vetten uit olijfolie en noten, en een flinke portie vitaminen en mineralen uit de verse groenten. De bereiding zonder zout en met de grillpan is ook een pluspunt. Met de meergranen broodjes erbij is dit een lichte, complete én voedzame maaltijd.

Energie 701 kcal
Vetten 33.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.7 g
Koolhydraten 50.8 g
waarvan suikers 10.7 g
Vezels 13.2 g
Eiwitten 52.7 g
Zout 2.1 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account