Een heerlijke zelfgemaakte specerijen / kruidenmix voor al je gerechten met vis. De kant en klare kruidenmixen uit de supermarkt bevatten vaak veel zout en dat is echt niet nodig. Door zelf de kruiden te mixen, kun je het zoutgehalte zelf aanpassen, of zelfs geheel weglaten. Dat is veel gezonder. En het is bovendien een verrassend leuk karweitje.
Deze kruiden zijn lekker op veel soorten vis.
Voeg zout toe als je dat wil.
Ik heb deze kruiden gebruikt op de kabeljauw in de ovenschotel met paprika, courgette en champignons met krieltjes.
Het aantal porties is fictief.
Even schudden voor gebruik.
Deze kruiden zijn lekker op veel soorten vis.
Voeg zout toe als je dat wil.
Ik heb deze kruiden gebruikt op de kabeljauw in de ovenschotel met paprika, courgette en champignons met krieltjes.
Het aantal porties is fictief.
Even schudden voor gebruik.
Deze specerijenmix scoort hoog op gezondheid omdat het puur bestaat uit natuurlijke kruiden en specerijen, die vaak goede eigenschappen hebben en veel smaak toevoegen zonder extra calorieën. Een groot pluspunt is dat je de mix zelf maakt en daardoor zout kunt weglaten of beperken, in tegenstelling tot kant-en-klare mixen die vaak veel zout bevatten. Dit maakt het een erg gezonde keuze om je vis op smaak te brengen.
Energie | 10 kcal |
---|---|
Vetten | 0.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 2.2 g |
waarvan suikers | 0.2 g |
Vezels | 0.8 g |
Eiwitten | 0.4 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept