Zelf gemengde specerijen en kruiden voor vis

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijke zelfgemaakte specerijen / kruidenmix voor al je gerechten met vis. De kant en klare kruidenmixen uit de supermarkt bevatten vaak veel zout en dat is echt niet nodig. Door zelf de kruiden te mixen, kun je het zoutgehalte zelf aanpassen, of zelfs geheel weglaten. Dat is veel gezonder. En het is bovendien een verrassend leuk karweitje.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Benodigdheden

  • Maatschepjes
  • Schoon potje met deksel
  • Labeltje

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alle kruiden en specerijen klaar. Kies als eenheid theelepel, eetlepel of dessertlepel en meet alle kruiden en specerijen af.
  2. Stap 2 Doe alles in een schoon potje, even schudden en plak er een labeltje op.
  3. Stap 3 Voeg eventueel naar eigen smaak zout toe.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Deze kruiden zijn lekker op veel soorten vis.

Voeg zout toe als je dat wil.

Ik heb deze kruiden gebruikt op de kabeljauw in de ovenschotel met paprika, courgette en champignons met krieltjes.

Het aantal porties is fictief.

Even schudden voor gebruik.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 138 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 27 mei 2025

Tip

Deze kruiden zijn lekker op veel soorten vis.

Voeg zout toe als je dat wil.

Ik heb deze kruiden gebruikt op de kabeljauw in de ovenschotel met paprika, courgette en champignons met krieltjes.

Het aantal porties is fictief.

Even schudden voor gebruik.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Gezonde smaakmaker

Deze specerijenmix scoort hoog op gezondheid omdat het puur bestaat uit natuurlijke kruiden en specerijen, die vaak goede eigenschappen hebben en veel smaak toevoegen zonder extra calorieën. Een groot pluspunt is dat je de mix zelf maakt en daardoor zout kunt weglaten of beperken, in tegenstelling tot kant-en-klare mixen die vaak veel zout bevatten. Dit maakt het een erg gezonde keuze om je vis op smaak te brengen.

Energie 10 kcal
Vetten 0.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 2.2 g
waarvan suikers 0.2 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 0.4 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account