Zachte geitenkaas met kruiden op olijfolie

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De datum van mijn pakje zachte geitenkaas was bijna verlopen. Dus weer eens inmaken op olijfolie met kruiden. Als de geitenkaas onder de olie blijft dan kun je de kaas zeker een paar weken bewaren. En de kaas is nog lekkerder omdat de geitenkaas nu gekruid is.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Pot met deksel, goed afgespoeld met kokend water

Bereiding

  1. Stap 1 Was de takjes tijm en rozemarijn. Droog ze goed af.
    1. tijm 1 takje
    2. rozemarijn 1 takje
  2. Stap 2 Spoel de pot(ten) met deksels goed om met kokend water. Laat uitlekken.
  3. Stap 3 Doe de kruiden en de kaas in de schone pot(ten). Giet de olijfolie erover tot alles goed onder staat. Draai het deksel op de pot en bewaard de geitenkaas in de koelkast.
    1. geitenkaas zacht 1 pakje
    2. olijfolie
    3. laurierblad 2 st
    4. knoflook 1 teentje
    5. zwarte peperkorrels
    6. chilivlokken
    7. rozemarijn 1 takje
    8. tijm 1 takje
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De kaas en de kruiden moeten altijd onder de olijfolie blijven.

Je kunt ook gedroogde kruiden gebruiken maar de smaak is dan wel wat minder sterk.

Lekker op toastjes, stokbrood, broodjes of in een warm gerecht, bijvoorbeeld pasta.

In plaats van geitenkaas kunnen feta of andere kaassoorten ook op deze manier bewaard blijven.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 47 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 4 maart 2025

Tip

De kaas en de kruiden moeten altijd onder de olijfolie blijven.

Je kunt ook gedroogde kruiden gebruiken maar de smaak is dan wel wat minder sterk.

Lekker op toastjes, stokbrood, broodjes of in een warm gerecht, bijvoorbeeld pasta.

In plaats van geitenkaas kunnen feta of andere kaassoorten ook op deze manier bewaard blijven.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 55 kcal
Vetten 5 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.1 g
Koolhydraten 0.3 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 2.4 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account