Pompoendip met Geitenkaas

(Nog geen beoordelingen)

Deze pompoendip combineert romige pompoenpuree met de rijke smaak van geitenkaas en een heerlijke kruidenmix. Perfect als voorgerecht of borrelhapje tijdens de herfst.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6
  1. Om mee te serveren

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Ovenschaal
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en plaats een rooster in het bovenste deel van de oven.
  2. Stap 2 Meng in een keukenmachine de geitenkaas, roomkaas, pompoenpuree, honing, knoflook, peper, zout en chilivlokken (indien gebruikt).
  3. Stap 3 Mix tot het mengsel volledig samenkomt en licht opgeklopt is. Ongeveer 2 minuten. Schraap indien nodig tussendoor de zijkanten af.
  4. Stap 4 Proef en breng eventueel op smaak: voeg een extra snufje chilivlokken toe voor meer pit of een extra theelepel honing als je het zoeter wilt.
  5. Stap 5 Breng het over naar een kleine ovenschaal en verspreid het gelijkmatig.
  6. Stap 6 Besprenkel met 1 theelepel extra honing en bak op het bovenste rooster 13 tot 15 minuten tot de bovenkant licht goudkleurig is en het bubbelt aan de randen.
  7. Stap 7 Laat ongeveer 5 minuten afkoelen en serveer met de bijgerechten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 101 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 11 november 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 174 kcal
Vetten 13.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.8 g
Koolhydraten 4.7 g
waarvan suikers 3.6 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 9.5 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account