Zelfgemaakte Pompoenpuree

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit is een eenvoudige methode die je kunt gebruiken voor het bereiden van pompoenpuree. Het kan goed ingevroren worden en is te gebruiken voor onder andere taarten, muffins, soep, etc.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 30 min
Pinterest
Zelfgemaakte Pompoenpuree
Pompoenpuree, vaak gebruikt in taarten en soepen, zit boordevol vitamine A en vezels, en is een favoriet ingrediënt in herfstgerechten.

Ingrediënten

Aantal porties:
5

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius.
  2. Stap 2 Snijd de pompoen doormidden. Verwijder de zaden en het vruchtvlees. Dek beide helften af met aluminiumfolie.
  3. Stap 3 Bak in de voorverwarmde oven, met de foliekant naar boven, tot de pompoen zacht is. Ongeveer 1 uur.
  4. Stap 4 Schraap het pompoenvruchtvlees uit de twee helften en pureer in een blender. Zeef om eventuele overgebleven draderige stukjes te verwijderen. Je kunt het direct gebruiken of bewaren in de vriezer in luchtdichte zakken.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 496 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 18 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 189 kcal
Vetten 1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 47 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 4 g
Eiwitten 7 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account