Halloumi met Honing en Tijm

(Nog geen beoordelingen)

Dit verrukkelijke recept combineert de zoute, goudgebakken halloumi met de zoetheid van honing en de aardse smaak van verse tijm. Ideaal als voorgerecht, snack of als toevoeging aan een salade om er een spannende twist aan te geven.

  • Voorbereiding
    3 min
  • Bereiding
    3 min
  • Totaal
    6 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de halloumi in plakjes van 1 - 1,25 cm dik.
  2. Stap 2 Plaats de plakjes op een keukenpapier en dep ze droog.
  3. Stap 3 Verwarm een serveerschaal.
  4. Stap 4 Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur.
  5. Stap 5 Plaats de halloumi voorzichtig in de pan en bak 1,5 minuut of totdat de onderkant goudbruin is.
  6. Stap 6 Draai de plakjes voorzichtig om en bak de andere kant nog 1 tot 1,5 minuut tot goudbruin.
  7. Stap 7 Leg de plakjes op de serveerschaal.
  8. Stap 8 Werk snel en druppel honing over de halloumi, bestrooi met tijm en chilivlokken. Serveer direct.

Tip

Gebruik authentieke Cypriotische halloumi voor de beste smaak en textuur.

Snijd de plakjes niet te dun om te voorkomen dat ze te krokant worden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 148 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 10 september 2024

Tip

Gebruik authentieke Cypriotische halloumi voor de beste smaak en textuur.

Snijd de plakjes niet te dun om te voorkomen dat ze te krokant worden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 311 kcal
Vetten 23 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 9 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 0.1 g
Eiwitten 17 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account