Dit recept voor gebakken brie is een perfecte traktatie voor de feestdagen. De rijke, smeuïge en smeltende kaas zal je gasten aangenaam verrassen, terwijl het toch heel eenvoudig te maken is.
Gebakken brie is het lekkerste wanneer je het warm en direct uit de oven serveert. Het blijft smeuïg en smeerbaar voor 10 tot 15 minuten na het bakken. Daarna koelt het af en wordt het steviger.
Zorg ervoor dat je de brie koud uit de koelkast haalt wanneer je het in de oven zet, dus niet op kamertemperatuur. Als het te warm de oven in gaat zal het smelten tijdens het bakken.
Gebakken brie is het lekkerste wanneer je het warm en direct uit de oven serveert. Het blijft smeuïg en smeerbaar voor 10 tot 15 minuten na het bakken. Daarna koelt het af en wordt het steviger.
Zorg ervoor dat je de brie koud uit de koelkast haalt wanneer je het in de oven zet, dus niet op kamertemperatuur. Als het te warm de oven in gaat zal het smelten tijdens het bakken.
Energie | 183 kcal |
---|---|
Vetten | 13.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.8 g |
Koolhydraten | 6.6 g |
waarvan suikers | 3.5 g |
Vezels | 0.6 g |
Eiwitten | 8.8 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept