Parmezaan Chips

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze zelfgemaakte Parmezaanse kaas chips zijn een heerlijke en knapperige toevoeging aan je salades, soepen of gewoon als tussendoortje. Ze zijn eenvoudig te maken en je hebt maar één ingrediënt nodig: vers geraspte Parmigiano Reggiano.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Stap 2 Plaats een opgehoopte eetlepel geraspte parmezaan op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Stap 3 Druk de kaas lichtjes aan, maar niet helemaal plat.
  4. Stap 4 Bak gedurende 3 tot 5 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  5. Stap 5 Laat afkoelen op de bakplaat voordat je ze voorzichtig eraf haalt.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bewaar ze 2 tot 3 weken in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.

Houd ze goed in de gaten tijdens het bakken om te voorkomen dat ze verbranden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 983 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 9 oktober 2024

Tip

Bewaar ze 2 tot 3 weken in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.

Houd ze goed in de gaten tijdens het bakken om te voorkomen dat ze verbranden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 49 kcal
Vetten 3.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.8 g
Koolhydraten 0.4 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 4.5 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account