Babi Pangang

(Nog geen beoordelingen)

Babi Pangang is een populair Indonesisch gerecht dat in Nederland een favoriet is geworden bij Chinese afhaalrestaurants. Het combineert knapperige stukjes varkensvlees met een heerlijk glanzende zoetzure tomatensaus. Deze zelfgemaakte versie biedt dezelfde verrukkelijke smaken als de afhaalversie, maar dan met controle over de ingrediënten en bereidingswijze.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur
Nieuw! Kookhulp

Pas dit recept eenvoudig aan op jouw dieetwensen.
Vul je voorkeuren in en geniet van een maaltijd die perfect bij jou past.

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Gegrild babi pangang vlees
  2. Zoete babi pangang saus

Benodigdheden

  • Oven
  • Koekenpan
  • Steelpan
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Maak een marinade van de ui, knoflook, gembersiroop, sambal oelek en ketjap manis.
  2. Stap 2 Wrijf het vlees met de marinade in en laat het 2 uur marineren.
  3. Stap 3 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Stap 4 Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak het vlees tot het bruin is. Het hoeft nog niet gaar te zijn.
  5. Stap 5 Doe het vlees in een ovenschaal en zet het in de oven. Laat het 20 minuten bakken.
  6. Stap 6 Schakel de grill in op medium en gril het vlees 15 minuten.
  7. Stap 7 Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de ui en tomatenpuree aan. Bak al roerend voor 2 minuutjes totdat het zoet begint te ruiken.
  8. Stap 8 Voeg de sherry, sojasaus, suiker, azijn, currysaus en 180 ml water toe en meng goed.
  9. Stap 9 Breng alles aan de kook.
  10. Stap 10 Meng de maïzena met 70 ml water tot een pasta en meng dit door de saus.
  11. Stap 11 Laat de saus een paar minuten sudderen totdat deze iets dikker wordt.
  12. Stap 12 Haal het vlees uit de oven en schenk de saus over het vlees.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 57 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 4 september 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 410 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 41 g
waarvan suikers 27 g
Vezels 2 g
Eiwitten 24 g
Zout 5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account