Slowcooked Babi Pangang

Prijs: € 5,79 Recept / € 2,90 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit is een heel gemakkelijk gerecht . Alles mag zonder vooral te fruiten of aan te braden in de binnenpan van de slowcooker. Even roeren, een uurtje op high en vervolgens 4 uurtjes op low. Daarvoor hoef je niet naar de Afhaal Chinees !!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    5 uur
  • Totaal
    5 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Slowcooker

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 5,79
  • Jumbo Jumbo
    € 6,25
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 6,42

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar.
  2. Stap 2 Leg het vlees, de ui, knoflook, gember, tomatenpuree, Sweet Chili saus , sambal, aminos, of ketjap, citroensap en basterdsuiker, water in de binnenpan van de slowcooker en verkruimel er het bouillonblokje boven. Voeg de allesbinder nog niet toe.
    1. hamlap 400 g
    2. ui 1 st
    3. knoflook 2 teentjes
    4. gember 1 cm
    5. tomatenpuree 70 g
    6. zoete chilisaus 75 ml
    7. sambal badjak 1 tl
    8. citroensap
    9. lichte basterdsuiker 1 el
    10. water 50 ml
    11. groentebouillonblokje minder zout 0,5 st
    12. kokos aminos 1 el
  3. Stap 3 Roer alles goed door elkaar en zet het apparaat voor één uur op high en vervolgens nog 4 uur op low.
  4. Stap 4 Voeg de laatste 20 minuten van het kookproces 3 tl allesbinder toe en roer door. Voeg wat atjar toe. Serveer de rest van de atjar apart op tafel voor de liefhebber.
    1. allesbinder 3 tl
    2. atjar tjampoer
  5. Stap 5 Serveer met rijst naar keuze en eventueel wat kroepoek en / of gefrituurde uitjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Proef . Je kunt eventueel wat extra sambal badjak toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
367 recepten
  • Donateur
  • 1665 keer bekeken
  • 9 keer bewaard
  • 27 april 2025

Tip

Proef . Je kunt eventueel wat extra sambal badjak toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
4 / 10
Matig gezond

Dit gerecht bevat mager varkensvlees en groenten zoals ui, knoflook en gember, wat positief is. Echter, de toevoeging van zowel basterdsuiker als een aanzienlijke hoeveelheid sweet chilisaus maakt het geheel erg rijk aan toegevoegde suikers. Ook het gebruik van ketjap/aminos, sambal en een bouillonblokje draagt bij aan een relatief hoog zoutgehalte, ondanks de keuze voor een zoutarm blokje. De atjar en eventuele bijgerechten zoals kroepoek kunnen het suiker- en zoutgehalte verder verhogen.

Energie 356 kcal
Vetten 7.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.6 g
Koolhydraten 41.9 g
waarvan suikers 25.5 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 33 g
Zout 1.6 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Hamlap
Ui
Knoflook
Kokos aminos
Sambal badjak
Citroensap
Tomatenpuree
Lichte basterdsuiker
Water
Zoete chilisaus
Groentebouillonblokje minder zout
Atjar tjampoer
Gember
Allesbinder
Totaal € 5,79 € 6,25 € 6,42 € 7,04

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account