Atjar is snel gemaakt !

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geregeld maak ik atjar. Voor ons een heerlijke begeleider bij Aziatishe gerechten. Snel gemaakt en erg lang houdbaar. Bovendien ideaal om kleine leftovers van groente in te verwerken.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    2 min
  • Totaal
    17 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Kom
  • Zeef of vergiet
  • Eventueel potjes, die gesteriliseerd zijn. ***

Bereiding

  1. Stap 1 Breng water, azijn, kurkuma, snufje zout en het laurierblad aan de kook.
  2. Stap 2 Voeg alle gesneden groente toe en kook 1 à 2 minuten. Beslist niet langer.
  3. Stap 3 Giet de atjar in een zeef en vang het kookvocht op. De atjar moet knappeig blijven. Zo voorkom je dat de atjar doorgaart in het vocht.
  4. Stap 4 Laat de atjar circa 10 minuten koelen zonder het zocht.
  5. Stap 5 Voeg het vocht weer aan de atjar toe en zet tot gebruik in de koelkast.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

*** potjes en deksels 20 minuten in een oven van 150 graden. Tot gebruik in de oven laten staan en dan vullen. Ik had teveel atjar en heb de rest in een gesteriliseerd potje met het vocht gedaan. Wordt er nog lekkerder door als het langer staat.

In deze atjar heb ik spitskool gebruikt, omdat ik die nog had liggen. Witte kool is ook lekker. Bovendien een halve paprika en een stompje komkommer in boogjes zonder de zaadjes toegevoegd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 306 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 31 oktober 2024

Tip

*** potjes en deksels 20 minuten in een oven van 150 graden. Tot gebruik in de oven laten staan en dan vullen. Ik had teveel atjar en heb de rest in een gesteriliseerd potje met het vocht gedaan. Wordt er nog lekkerder door als het langer staat.

In deze atjar heb ik spitskool gebruikt, omdat ik die nog had liggen. Witte kool is ook lekker. Bovendien een halve paprika en een stompje komkommer in boogjes zonder de zaadjes toegevoegd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 106 kcal
Vetten 0.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 25.4 g
waarvan suikers 18.6 g
Vezels 2.5 g
Eiwitten 1.3 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
28 februari 2025 om 17:05
Hoe lang kun je de atjar in de potjes bewaren Lidy? Groetjes, Petra
28 februari 2025 om 17:48
Oeps daar vraag je me wat. Wij vinden dit zo lekker, het is altijd snel op. Maar ik vermoed , dat als het heet in gesteriliseerde potjes gaat best wel lang.
Groetjes lidy.
28 februari 2025 om 18:25
Ik ga het uitproberen Lidy