Gehaktballetjes in pittige tomaten-chilisaus

(Nog geen beoordelingen)

Deze gehaktballetjes waren onderdeel van een kleine rijsttafel die ik kort geleden maakte. Gekruid rundergehakt in een saus van tomatenketchup, zoete chilisaus en onder meer gembersiroop.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3
  1. Gehaktballetjes
  2. Saus

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kruid het gehakt met peper, zout, kerriepoeder, sambal, ketjap manis, sjalot- en knoflooksnippers. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een walnoot.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes aan alle zijden bruin.
  3. Stap 3 Maak de saus door de olie te verhitten en de uien hierin zacht te bakken (niet bruin laten worden). Bak het kerriepoeder even mee.
  4. Stap 4 Maak op smaak met de tomatenketchup, chilisaus, basterdsuiker, gembersiroop en sojasaus. Laat de saus een paar minuten zachtjes sudderen.
  5. Stap 5 Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus. Laat de gehaktballetjes nog even mee garen in de saus.
  6. Stap 6 Lekker als onderdeel van een rijsttafel.

Tip

De balletjes zijn het lekkerste als ze ruim tevoren worden gemaakt en een tijdje in de saus hebben gelegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 171 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 27 augustus 2024

Tip

De balletjes zijn het lekkerste als ze ruim tevoren worden gemaakt en een tijdje in de saus hebben gelegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 548 kcal
Vetten 37.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.2 g
Koolhydraten 30.2 g
waarvan suikers 20.7 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 22.6 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account