Deze gehaktballetjes waren onderdeel van een kleine rijsttafel die ik kort geleden maakte. Gekruid rundergehakt in een saus van tomatenketchup, zoete chilisaus en onder meer gembersiroop.
De balletjes zijn het lekkerste als ze ruim tevoren worden gemaakt en een tijdje in de saus hebben gelegen.
De balletjes zijn het lekkerste als ze ruim tevoren worden gemaakt en een tijdje in de saus hebben gelegen.
Dit gerecht krijgt een 4. De gehaktballetjes zijn gemaakt van rood vlees en de saus bevat veel suiker uit ingrediënten zoals ketchup, chilisaus en basterdsuiker, plus zout. Hierdoor is het, ondanks wat ui en knoflook, een minder gezonde keuze als je het vaak eet. Geniet er af en toe van, en serveer het met veel groenten voor een betere maaltijd.
Energie | 548 kcal |
---|---|
Vetten | 37.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.2 g |
Koolhydraten | 30.2 g |
waarvan suikers | 20.7 g |
Vezels | 3.3 g |
Eiwitten | 22.6 g |
Zout | 2.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Groetjes, Petra