Een heerlijk gerecht met mals varkensvlees in een kruidige, fruitige saus. Het vlees is zo zacht dat het bijna smelt in je mond. Perfect voor een speciale gelegenheid of een gezellig familiediner. Dit recept is ook te maken met een slowcooker.
Als je een slowcooker wilt gebruiken, bereid dan het varkensvlees volgens stap 1 en 2.
Bak vervolgens de bosuitjes, resterende gember, knoflook, chilipeper, kaneel, steranijs, vijfkruidenpoeder, suiker en 2 eetlepels tomatenpuree. Bak tot ze zacht zijn en voeg dan het varkensvlees toe. Bak tot het vlees is dichtgeschroeid.
Doe alles in de slowcooker met de marinade en bouillon, dek af en kook 8-9 uur op de lage stand. Schep halverwege het vet van het oppervlak. Roer de pruimen er een uur voor het einde door. Schep de pruimen en het vlees eruit, maak dan de saus en serveer met de bosuitjes.
Als je een slowcooker wilt gebruiken, bereid dan het varkensvlees volgens stap 1 en 2.
Bak vervolgens de bosuitjes, resterende gember, knoflook, chilipeper, kaneel, steranijs, vijfkruidenpoeder, suiker en 2 eetlepels tomatenpuree. Bak tot ze zacht zijn en voeg dan het varkensvlees toe. Bak tot het vlees is dichtgeschroeid.
Doe alles in de slowcooker met de marinade en bouillon, dek af en kook 8-9 uur op de lage stand. Schep halverwege het vet van het oppervlak. Roer de pruimen er een uur voor het einde door. Schep de pruimen en het vlees eruit, maak dan de saus en serveer met de bosuitjes.
Energie | 530 kcal |
---|---|
Vetten | 36 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 13 g |
Koolhydraten | 11 g |
waarvan suikers | 10 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 40 g |
Zout | 2.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept