Gestoofd varkensvlees met pruimen

(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijk gerecht met mals varkensvlees in een kruidige, fruitige saus. Het vlees is zo zacht dat het bijna smelt in je mond. Perfect voor een speciale gelegenheid of een gezellig familiediner. Dit recept is ook te maken met een slowcooker.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    2 uur
  • Totaal
    2 uur 25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd het varkensvlees in stukken, ongeveer zo lang als je duim en twee keer zo breed.
  2. Stap 2 Doe het vlees in een kom of luchtdichte zak en voeg de wijn, sojasauzen, helft van de gember, helft van de knoflook en helft van de chilipeper toe. Marineer ten minste 1 uur of tot 24 uur.
  3. Stap 3 Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht 140°C). Verhit de olie in een grote ovenbestendige braadpan.
  4. Stap 4 Voeg de helft van de bosuitjes, resterende gember en knoflook, steranijs, vijfkruidenpoeder en kaneel toe. Bak zachtjes tot geurig en zacht.
  5. Stap 5 Roer de suiker erdoor, verhoog het vuur, haal het vlees uit de marinade en wentel het door het uienmengsel gedurende ongeveer 3 minuten tot het vlees net dichtgeschroeid maar nog niet bruin is.
  6. Stap 6 Voeg de marinade, tomatenpuree en bouillon toe, roer door en verwarm afgedekt in de oven gedurende 2 uur.
  7. Stap 7 Voeg na het eerste uur de pruimen toe aan de pan en ga verder zonder deksel.
  8. Stap 8 Het vlees moet volledig zacht zijn en goudbruin worden waar het boven de saus uitkomt.
  9. Stap 9 Schep overtollig vet van het oppervlak en haal het vlees en de pruimen voorzichtig uit de pan met een schuimspaan.
  10. Stap 10 Verhoog het vuur en kook de saus 5-10 minuten in tot deze wat is ingekookt en licht stroperig is.
  11. Stap 11 Doe alles terug in de pan, verwarm nog eventjes voorzichtig en strooi de rest van de bosuitjes erover om te serveren.

Tip

Als je een slowcooker wilt gebruiken, bereid dan het varkensvlees volgens stap 1 en 2.

Bak vervolgens de bosuitjes, resterende gember, knoflook, chilipeper, kaneel, steranijs, vijfkruidenpoeder, suiker en 2 eetlepels tomatenpuree. Bak tot ze zacht zijn en voeg dan het varkensvlees toe. Bak tot het vlees is dichtgeschroeid.

Doe alles in de slowcooker met de marinade en bouillon, dek af en kook 8-9 uur op de lage stand. Schep halverwege het vet van het oppervlak. Roer de pruimen er een uur voor het einde door. Schep de pruimen en het vlees eruit, maak dan de saus en serveer met de bosuitjes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1336 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 1 augustus 2024

Tip

Als je een slowcooker wilt gebruiken, bereid dan het varkensvlees volgens stap 1 en 2.

Bak vervolgens de bosuitjes, resterende gember, knoflook, chilipeper, kaneel, steranijs, vijfkruidenpoeder, suiker en 2 eetlepels tomatenpuree. Bak tot ze zacht zijn en voeg dan het varkensvlees toe. Bak tot het vlees is dichtgeschroeid.

Doe alles in de slowcooker met de marinade en bouillon, dek af en kook 8-9 uur op de lage stand. Schep halverwege het vet van het oppervlak. Roer de pruimen er een uur voor het einde door. Schep de pruimen en het vlees eruit, maak dan de saus en serveer met de bosuitjes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 530 kcal
Vetten 36 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 11 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 1 g
Eiwitten 40 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account