Snelle Kip Cacciatore

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze snelle versie van de Italiaanse klassieker kip cacciatore is een heerlijke eenpansmaaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. Het gerecht zit boordevol smaak en is klaar in slechts 30 minuten.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kip droog met keukenpapier, breng op smaak en leg met de huidkant naar beneden in de pan. Bak 4 minuten tot de huid goudbruin is, draai om en bak nog 1 minuut. Haal uit de pan.
  2. Stap 2 Zet de pan terug op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg knoflook en rozemarijn toe en bak nog 1 minuut.
  3. Stap 3 Voeg vervolgens de paprika, olijven en wijn toe en laat 3-4 minuten tot het voor de helft is ingedikt.
  4. Stap 4 Voeg als laatste de tomaten toe en leg de kip met de huidkant naar boven terug in de pan. Laat 12 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  5. Stap 5 Garneer met peterselie en serveer met polenta indien gewenst.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Serveer met pasta of brood om mee in de saus te deppen.

Voor extra smaak kun je wat pancetta of spekjes toevoegen bij het bakken van de ui.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1225 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 11 juli 2024

Tip

Serveer met pasta of brood om mee in de saus te deppen.

Voor extra smaak kun je wat pancetta of spekjes toevoegen bij het bakken van de ui.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 325 kcal
Vetten 18.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.3 g
Koolhydraten 10.4 g
waarvan suikers 5.7 g
Vezels 2.8 g
Eiwitten 28.9 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account