Deze snelle versie van de Italiaanse klassieker kip cacciatore is een heerlijke eenpansmaaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. Het gerecht zit boordevol smaak en is klaar in slechts 30 minuten.
Serveer met pasta of brood om mee in de saus te deppen.
Voor extra smaak kun je wat pancetta of spekjes toevoegen bij het bakken van de ui.
Serveer met pasta of brood om mee in de saus te deppen.
Voor extra smaak kun je wat pancetta of spekjes toevoegen bij het bakken van de ui.
Dit gerecht is een prima keuze dankzij de vele groenten zoals paprika en tomaat, en de kip als goede eiwitbron. Olijfolie voegt gezonde vetten toe. Kleine puntjes van aandacht zijn dat kippendijen iets vetter zijn dan kipfilet en olijven zout kunnen bevatten. De rode wijn geeft smaak en een deel van de alcohol verdampt tijdens het koken, wat bijdraagt aan een smaakvolle en overwegend gezonde maaltijd.
Energie | 325 kcal |
---|---|
Vetten | 18.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.3 g |
Koolhydraten | 10.4 g |
waarvan suikers | 5.7 g |
Vezels | 2.8 g |
Eiwitten | 28.9 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept