Slowcooker Kip Tikka Masala

(Nog geen beoordelingen)

Maak deze kip tikka masala 's ochtends en je hebt een heerlijke maaltijd klaar wanneer je thuiskomt. Lekker met rijst en naan brood.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    4 uur 30 min
  • Totaal
    4 uur 50 min
Slowcooker Kip Tikka Masala
Kip Tikka Masala is een populaire Indiase curry met gemarineerde stukjes kip in een rijke, romige tomatensaus, vaak geserveerd met rijst of naanbrood.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de slowcooker voor. Breng de kip op smaak met peper en zout en doe de olie in een grote koekenpan. Voeg de kip toe wanneer de pan heet is. Bak op hoog vuur tot de kip bruin is en doe het dan in de slowcooker. Voeg de ui, knoflook en gember toe aan de pan en bak een paar minuten tot deze zacht zijn. Voeg een scheutje water toe en schraap eventuele restjes van de bodem van de pan en doe dan alles in de slowcooker.
  2. Stap 2 Voeg de resterende ingrediënten toe, behalve de slagroom, mascarpone en koriander. Breng op smaak met peper en zout en dek af met een deksel. Kook op lage temperatuur gedurende 5-7 uur of op hoge temperatuur gedurende 4-5 uur.
  3. Stap 3 Voeg de slagroom en mascarpone toe en meng goed door elkaar. Controleer de smaak en voeg eventueel extra azijn, suiker of zout toe. Kook nog 10-15 minuten tot het heet is. Schep het in kommen en garneer met de koriander. Serveer met rijst, naanbrood en limoenpartjes.

Tip

Je kunt dit gerecht ook op het fornuis of in de oven maken. Volg het recept tot het einde van stap 1, doe dan alle kip terug in de pan. Dek af met een deksel en kook op het fornuis of in een oven op 140C gedurende 2 uur of totdat het vlees mals is. Vergeet niet af en toe te roeren om te voorkomen dat de saus aanbrandt en voeg een scheutje water toe als het droog begint te worden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 703 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 juni 2024

Tip

Je kunt dit gerecht ook op het fornuis of in de oven maken. Volg het recept tot het einde van stap 1, doe dan alle kip terug in de pan. Dek af met een deksel en kook op het fornuis of in een oven op 140C gedurende 2 uur of totdat het vlees mals is. Vergeet niet af en toe te roeren om te voorkomen dat de saus aanbrandt en voeg een scheutje water toe als het droog begint te worden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 599 kcal
Vetten 43 g
waarvan verzadigde vetzuren 15 g
Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 15 g
Vezels 4 g
Eiwitten 33 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account