Kip Cacciatore uit de slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Uiringen op de bodem van de binnenpan. Even aangebakken kipfilet er bovenop. Een saus van tomatenblokjes, wijn, knoflook, wat verkruimelde kippenbouillon en peper uit de molen. Zes uurtjes zachtjes stoven op low of 4 uur op high. De saus wordt nadien verrijkt met olijven, kappertjes en bladpeterselie en geserveerd met pasta naar keuze.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Snijplank
  • Mes
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Bestrooi de kip met (4 seizoenen) of zwarte peper en wat mild paprikapoeder en bak ze aan beide kanten even aan.
    1. kipfilet 2 st
    2. peper
    3. paprikapoeder
    4. olijfolie 1 el
  2. Stap 2 Leg de uiringen op de bodem van de binnenpot en leg daarop de kipfilet.
    1. ui 1 st
    2. kipfilet 2 st
  3. Stap 3 Roer de tomatenblokjes, wijn, geperste knoflook, 0,33 bouillonblokje kip met minder zout en wat peper door elkaar.
    1. tomaten gepeld 150 g
    2. droge witte wijn 100 ml
    3. knoflook 2 teentjes
    4. kippenbouillonblokje minder zout 0,33 st
    5. peper
  4. Stap 4 Giet dit over de kip, sluit het deksel en zet de slowcooker voor 6 uurtjes op low of 4 uurtjes op high.
  5. Stap 5 Kook pasta naar keuze en behoefte.
  6. Stap 6 Roer vlak voor het serveren de kappertjes, olijven en de peterselie door de saus en verdeel dit met de kip over de pasta.
    1. kappertjes 10 g
    2. zwarte olijven 15 g
    3. platte peterselie 2 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van wijn kun je ook 100 ml kippenbouillon toevoegen (laat dan de verkruimelde bouillon achterwege).

Serveer met wat salade of extra rauwkost ernaast.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
350 recepten
  • Donateur
  • 2037 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 3 april 2025

Tip

In plaats van wijn kun je ook 100 ml kippenbouillon toevoegen (laat dan de verkruimelde bouillon achterwege).

Serveer met wat salade of extra rauwkost ernaast.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 231 kcal
Vetten 5.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 12.2 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 2.5 g
Eiwitten 24.5 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account