Deze gezonde kip kerrie is ontzettend makkelijk te maken. Geen bakken of andere voorbereidingen nodig, gewoon alles in de slow cooker gooien en thuis komen bij de meest heerlijke, romige kokosmelkcurry.
Als je wilt dat de saus dikker is, kun je 300 ml kokosmelk gebruiken in plaats 400.
Je kunt ook 1 eetlepel maïzena in een mok met een paar scheppen van de currysaus mengen. Roer dit terug in de curry en verwarm.
Gebruik de volledige hoeveelheid kokosmelk en verdik de saus niet als je van plan bent de curry opnieuw op te warmen of in te vriezen, omdat deze dikker wordt bij het opnieuw opwarmen.
Proef aan het einde van de bereiding en voeg eventueel een extra eetlepel mangochutney toe als je wilt dat de curry zoeter is.
Garneer, indien gewenst, met verse munt of koriander.
Als je wilt dat de saus dikker is, kun je 300 ml kokosmelk gebruiken in plaats 400.
Je kunt ook 1 eetlepel maïzena in een mok met een paar scheppen van de currysaus mengen. Roer dit terug in de curry en verwarm.
Gebruik de volledige hoeveelheid kokosmelk en verdik de saus niet als je van plan bent de curry opnieuw op te warmen of in te vriezen, omdat deze dikker wordt bij het opnieuw opwarmen.
Proef aan het einde van de bereiding en voeg eventueel een extra eetlepel mangochutney toe als je wilt dat de curry zoeter is.
Garneer, indien gewenst, met verse munt of koriander.
Energie | 325 kcal |
---|---|
Vetten | 11 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6 g |
Koolhydraten | 18 g |
waarvan suikers | 9 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 33 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept