Slowcooker Kip Kerrie

(Nog geen beoordelingen)

Deze gezonde kip kerrie is ontzettend makkelijk te maken. Geen bakken of andere voorbereidingen nodig, gewoon alles in de slow cooker gooien en thuis komen bij de meest heerlijke, romige kokosmelkcurry.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Doe alle ingrediënten, behalve de Garam Masala, in de slow cooker. Roer goed door.
  2. Stap 2 Plaats het deksel op de slow cooker en kook op hoge temperatuur voor 4 uur of op lage temperatuur voor minimaal 6 uur.
  3. Stap 3 Als de kip mals en uit elkaar valt, trek je het voorzichtig uit elkaar met twee vorken en roer je de Garam Masala erdoor.
  4. Stap 4 Meng alles goed door elkaar totdat alles gecoat is met saus.

Tip

Als je wilt dat de saus dikker is, kun je 300 ml kokosmelk gebruiken in plaats 400.

Je kunt ook 1 eetlepel maïzena in een mok met een paar scheppen van de currysaus mengen. Roer dit terug in de curry en verwarm.

Gebruik de volledige hoeveelheid kokosmelk en verdik de saus niet als je van plan bent de curry opnieuw op te warmen of in te vriezen, omdat deze dikker wordt bij het opnieuw opwarmen.

Proef aan het einde van de bereiding en voeg eventueel een extra eetlepel mangochutney toe als je wilt dat de curry zoeter is.

Garneer, indien gewenst, met verse munt of koriander.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1970 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 1 september 2024

Tip

Als je wilt dat de saus dikker is, kun je 300 ml kokosmelk gebruiken in plaats 400.

Je kunt ook 1 eetlepel maïzena in een mok met een paar scheppen van de currysaus mengen. Roer dit terug in de curry en verwarm.

Gebruik de volledige hoeveelheid kokosmelk en verdik de saus niet als je van plan bent de curry opnieuw op te warmen of in te vriezen, omdat deze dikker wordt bij het opnieuw opwarmen.

Proef aan het einde van de bereiding en voeg eventueel een extra eetlepel mangochutney toe als je wilt dat de curry zoeter is.

Garneer, indien gewenst, met verse munt of koriander.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 325 kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 1 g
Eiwitten 33 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account