Pollo in Potacchio - Gestoofde kip met tomaten en rozemarijn

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Pollo in Potacchio is een heerlijk Italiaans gerecht waarbij de kip langzaam gestoofd wordt met tomaten, rozemarijn en knoflook. Serveer het met pasta of polenta voor een complete maaltijd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    1 uur 30 min
  • Totaal
    1 uur 40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Benodigdheden

  • Braadpan of slowcooker

Bereiding

  1. Stap 1 Breng de kip licht op smaak met verse peper en zout. Verhit een braadpan (Dutch Oven) op middelhoog vuur.
    1. kipdijfilet 10 st
    2. peper
    3. zout
  2. Stap 2 Voeg 1 eetlepel olie toe. Wanneer de olie heet is voeg je de kip toe en bak tot deze aan alle kanten bruin is. Ongeveer 6-7 minuten per kant.
    1. olijfolie 1 el
  3. Stap 3 Haal de kip uit de pan en zet apart.
  4. Stap 4 Fruit knoflook en uien (en chilivlokken indien gebruikt) al roerend in de overgebleven olie tot ze goudbruin zijn. Ongeveer 3 minuten.
    1. knoflook 4 teentjes
    2. ui 1 st
    3. chilivlokken
  5. Stap 5 Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak op matig vuur tot ze zacht zijn. Ongeveer 2-3 minuten.
    1. bleekselderij 1 stengel
    2. wortel 1 st
  6. Stap 6 Voeg de wijn en kippenbouillon toe en schraap eventuele gekarameliseerde stukjes met een houten lepel los van de bodem van de pan.
    1. droge witte wijn 60 ml
    2. kippenbouillon 500 ml
  7. Stap 7 Voeg de tomaten en marjolein toe en breng op smaak met peper en zout en laat 30 minuten op laag vuur sudderen.
    1. tomatenpulp 400 g
    2. gedroogde marjolein 0,25 tl
    3. peper
    4. zout
  8. Stap 8 Doe de kip en rozemarijn terug in de pan, dek gedeeltelijk af en laat nog 25-30 minuten zachtjes koken.
    1. rozemarijn 3 takjes
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voor de slowcooker-versie volg je de instructies tot en met stap 6. Gebruik een half kopje kippenbouillon en kook 8 uur op laag.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 151 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 19 februari 2025

Tip

Voor de slowcooker-versie volg je de instructies tot en met stap 6. Gebruik een half kopje kippenbouillon en kook 8 uur op laag.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 221 kcal
Vetten 7.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 6 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 1.5 g
Eiwitten 29.5 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account