Deze heerlijke romige tomaten-basilicum kip is ongelooflijk makkelijk te maken en vol smaak. Met slechts een paar ingrediënten heb je een perfecte maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. Serveer met pasta of rijst voor een complete maaltijd.
Gebruik kookroom of gecondenseerde melk in plaats van gewone melk of andere room om schiften te voorkomen.
Als je geen verse basilicum kunt vinden, kun je ook basilicumpesto gebruiken voor een verse smaak.
Gebruik kookroom of gecondenseerde melk in plaats van gewone melk of andere room om schiften te voorkomen.
Als je geen verse basilicum kunt vinden, kun je ook basilicumpesto gebruiken voor een verse smaak.
Dit kipgerecht heeft een prima basis met magere kipfilet en veel tomaten, die zorgen voor eiwitten en vitamines. De kookroom maakt het echter calorierijker door toegevoegd vet, en de hoeveelheid zout is aan de hoge kant door de combinatie van toegevoegd zout en zout uit de tomatenproducten. Om het gezonder te maken, kun je kiezen voor een lichtere room, natriumarme tomatenproducten en minder zout toevoegen.
Energie | 210 kcal |
---|---|
Vetten | 3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 16 g |
waarvan suikers | 10 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 29 g |
Zout | 2.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept