Romige Tomaten-Basilicum Kip uit de Slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke romige tomaten-basilicum kip is ongelooflijk makkelijk te maken en vol smaak. Met slechts een paar ingrediënten heb je een perfecte maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. Serveer met pasta of rijst voor een complete maaltijd.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Voeg tomatenblokjes, tomatensaus, knoflook, zout, Italiaanse kruiden, basilicum en peper toe aan een slowcooker van 3-6 liter. Roer door elkaar.
  2. Stap 2 Klop de room en maïzena door elkaar en voeg ook toe aan de slowcooker.
  3. Stap 3 Voeg de kipfilets toe en dompel ze onder in de saus.
  4. Stap 4 Kook op de lage stand gedurende 3-5 uur, tot de kip gaar is.
  5. Stap 5 Roer de verse basilicum erdoor en serveer met pasta, rijst of met een salade en groenten.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik kookroom of gecondenseerde melk in plaats van gewone melk of andere room om schiften te voorkomen.

Als je geen verse basilicum kunt vinden, kun je ook basilicumpesto gebruiken voor een verse smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 4971 keer bekeken
  • 9 keer bewaard
  • 15 augustus 2024

Tip

Gebruik kookroom of gecondenseerde melk in plaats van gewone melk of andere room om schiften te voorkomen.

Als je geen verse basilicum kunt vinden, kun je ook basilicumpesto gebruiken voor een verse smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 210 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 16 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 2 g
Eiwitten 29 g
Zout 2.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
neeltje
16 augustus 2024 om 16:40
Romige basilicum kip