Italiaanse Stoof met spekjes en kip

(Nog geen beoordelingen)

Ook op vakantie probeer ik een gezonde, snelle en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Een stoofje met alles uit één pan. Vooruit twee als je er geen ciabatta, maar pasta bij wilt eten.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min
Italiaanse Stoof met spekjes en kip

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Wok
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar.
  2. Stap 2 Wrijf de wok dun in met olie naar keuze. Voeg de spekblokjes toe en bak ze knapperig. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Stap 3 Bak de stukjes kip lichtjes bruin in het vet van het spek. Voeg ui en knoflook toe en bak ze glazig. Voeg peen, paprika en courgette toe en bak de groente 7 minuten mee.
  4. Stap 4 Voeg de spekjes met de kruiden toe, peper naar smaak, basterd suiker toe en eventueel zout.
  5. Stap 5 Voeg water en de tomato frito toe. Roer alles om, leg het deksel op de pan en laat circa 25 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
  6. Stap 6 Proef even en voegzo nodig meer kruiden naar smaak toe.

Tip

Meet 75 ml water af en giet het in het lege pakje tomato frito. Schudden en aan de pan toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 332 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 8 juli 2024

Tip

Meet 75 ml water af en giet het in het lege pakje tomato frito. Schudden en aan de pan toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 568 kcal
Vetten 11.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 75.6 g
waarvan suikers 16.5 g
Vezels 7.8 g
Eiwitten 40.4 g
Zout 5.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account