Kip Broccoli Pasta

(Nog geen beoordelingen)

Deze kip broccoli pasta is snel klaar en eenvoudig te maken! Met malse kip, voedzame broccoli en een romige, gebalanceerde saus, is dit pastagerecht niet alleen makkelijk maar ook vol van smaak.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote pan

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze gaar is maar nog een stevige beet heeft.
  2. Stap 2 Voeg de broccoliroosjes de laatste 2-3 minuten toe aan de pan om ze mee te stomen. Bewaar 1-2 kopjes pastawater voordat je het geheel afgiet.
  3. Stap 3 Verhit ondertussen de olijfolie en boter in een grote, diepe pan op middelhoog vuur. Als de boter is gesmolten en begint te schuimen, voeg dan de kip toe.
  4. Stap 4 Breng op smaak met zout en zwarte peper en bak gedurende 5-7 minuten of tot de kip gaar is.
  5. Stap 5 Voeg in dezelfde pan de gehakte ui toe en bak 3-4 minuten tot deze zacht en doorschijnend is.
  6. Stap 6 Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten, terwijl je regelmatig roert om aanbranden te voorkomen.
  7. Stap 7 Giet de droge witte wijn in de koekenpan en schraap eventuele gebruinde aanzetten op de bodem weg. Laat sudderen tot de wijn grotendeels is gereduceerd.
  8. Stap 8 Roer de verse tijm en rode chilivlokken erdoor, voeg dan de halfvolle room toe.
  9. Stap 9 Breng het mengsel zachtjes aan de kook, verlaag daarna het vuur en laat 5 minuten koken, zodat de saus iets kan indikken.
  10. Stap 10 Voeg de gekookte pasta en broccoli toe aan de koekenpan en roer alles voorzichtig door elkaar.
  11. Stap 11 Gebruik eventueel wat van het gereserveerde pastawater om de saus losser te maken als deze te dik lijkt.
  12. Stap 12 Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met extra zout en zwarte peper naar smaak.
  13. Stap 13 Serveer direct, eventueel gegarneerd met extra Parmezaanse kaas en een snufje verse tijm.

Tip

Vervang de kip voor een vegetarische versie door eiwitrijk plantaardig alternatief.

Gebruik volkoren, kikkererwten of linzenpasta om de vezel- en eiwitinname te verhogen.

Kook de broccoli niet te lang, zodat het zijn heldergroene kleur en knapperige textuur behoudt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 73 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 september 2024

Tip

Vervang de kip voor een vegetarische versie door eiwitrijk plantaardig alternatief.

Gebruik volkoren, kikkererwten of linzenpasta om de vezel- en eiwitinname te verhogen.

Kook de broccoli niet te lang, zodat het zijn heldergroene kleur en knapperige textuur behoudt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 340 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 4 g
Eiwitten 31 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account