Deze kip broccoli pasta is snel klaar en eenvoudig te maken! Met malse kip, voedzame broccoli en een romige, gebalanceerde saus, is dit pastagerecht niet alleen makkelijk maar ook vol van smaak.
Vervang de kip voor een vegetarische versie door eiwitrijk plantaardig alternatief.
Gebruik volkoren, kikkererwten of linzenpasta om de vezel- en eiwitinname te verhogen.
Kook de broccoli niet te lang, zodat het zijn heldergroene kleur en knapperige textuur behoudt.
Vervang de kip voor een vegetarische versie door eiwitrijk plantaardig alternatief.
Gebruik volkoren, kikkererwten of linzenpasta om de vezel- en eiwitinname te verhogen.
Kook de broccoli niet te lang, zodat het zijn heldergroene kleur en knapperige textuur behoudt.
Dit pastagerecht biedt een goede basis met magere kipfilet en groenten zoals broccoli, ui en knoflook, die zorgen voor belangrijke eiwitten, vitaminen en vezels. De romige saus, bereid met halfvolle room, boter en Parmezaanse kaas, maakt het gerecht echter calorierijker en voegt verzadigd vet toe. Door de tips op te volgen, zoals het gebruiken van volkorenpasta en eventueel een magerdere roomvariant of minder kaas, kan dit gerecht een nog voedzamere keuze worden.
Energie | 340 kcal |
---|---|
Vetten | 13 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6 g |
Koolhydraten | 22 g |
waarvan suikers | 4 g |
Vezels | 4 g |
Eiwitten | 31 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept