Het frisse van de appel als perfecte tegenhanger van de stukjes gerookte kip. Daarbij een sausje op basis van Griekse yoghurt met wat kerrie en mayonaise en een zalige bite van licht geroosterde gemengde noten. Een super lekkere moderne versie van een klassiek gerecht. Gemaakt voor onze beste vrienden tijdens het oudejaars diner.
Doordat je de blokjes kip en appel evengroot snijdt, hapt deze cocktail oh zo lekker lekker weg.
Je kunt alles (BEHALVE DE APPEL) al gesneden en afgedekt klaar zetten. Dan staat deze cocktail in no time op tafel.
Doordat je de blokjes kip en appel evengroot snijdt, hapt deze cocktail oh zo lekker lekker weg.
Je kunt alles (BEHALVE DE APPEL) al gesneden en afgedekt klaar zetten. Dan staat deze cocktail in no time op tafel.
Dit recept scoort goed dankzij de mooie combinatie van magere eiwitten uit de kip, vezels en vitamines uit de appel en sla, en gezonde vetten uit de ongezouten noten. De saus is relatief licht doordat deze voornamelijk op Griekse yoghurt is gebaseerd, met slechts een kleine hoeveelheid mayonaise. Minpunten zijn de gerookte kip, wat een bewerkt en vaak zoutrijk product is, en de toevoeging van suiker via de gembersiroop en stemgember. Al met al een frisse en redelijk verantwoorde variant op een klassieker.
Energie | 204 kcal |
---|---|
Vetten | 12.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2.1 g |
Koolhydraten | 16.4 g |
waarvan suikers | 8.5 g |
Vezels | 2.2 g |
Eiwitten | 9.3 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept