Knapperige Appel en Koolrabi Salade

(Nog geen beoordelingen)

Deze eenvoudige koolrabi-salade combineert knapperige appel met de unieke, aardse smaak van koolrabi. Voeg wat verse dragon, geroosterde zonnebloempitten en een vleugje citroen-olijfolie dressing toe voor een veelzijdige bijgerecht.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote schaal

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een grote serveerschaal de reepjes koolrabi en appel. Voeg, indien gewenst, de kaas toe samen met de dragonblaadjes en zonnebloempitten.
  2. Stap 2 Rasp een royale hoeveelheid citroenschil over de schaal (gebruik ongeveer de helft van een kleine citroen).
  3. Stap 3 Druppel 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel citroensap over de salade, en bestrooi licht met zout en zwarte peper.
  4. Stap 4 Gebruik je handen om de salade voorzichtig te mengen. Voeg meer olijfolie en citroensap toe als de salade droog lijkt.
  5. Stap 5 Werk af met nog een klein beetje peper en zout en serveer direct.

Tip

Rooster je eigen zonnebloempitten in een kleine koekenpan op middelhoog vuur met een snufje zout. Ongeveer 5 minuutjes, tot ze aan de randen licht goud beginnen te kleuren.

Deze salade blijft een dag of twee goed, mits je voldoende citroensap gebruikt om oxidatie te voorkomen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 99 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 24 september 2024

Tip

Rooster je eigen zonnebloempitten in een kleine koekenpan op middelhoog vuur met een snufje zout. Ongeveer 5 minuutjes, tot ze aan de randen licht goud beginnen te kleuren.

Deze salade blijft een dag of twee goed, mits je voldoende citroensap gebruikt om oxidatie te voorkomen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 112 kcal
Vetten 6.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.8 g
Koolhydraten 13 g
waarvan suikers 7.2 g
Vezels 4.4 g
Eiwitten 2.5 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account