Courgette Ovenschotel Met Kipgehakt

(Nog geen beoordelingen)

Deze courgette ovenschotel is een heerlijke en gemakkelijke optie voor drukke doordeweekse avonden. Met verse groenten en een laag gesmolten kaas is het zowel voedzaam als smakelijk. Perfect voor het binnenkrijgen van wat extra groenten voor het hele gezin.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Rasp de courgette in een middelgrote kom en voeg 1 theelepel zout toe. Laat 10-15 minuten staan om overtollig vocht eruit te laten lopen.
  2. Stap 2 Verwijder het overtollige vocht met een zeef en lepel of wikkel de courgette in een dunne keukendoek en knijp stevig om het water eruit te persen.
  3. Stap 3 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  4. Stap 4 Meng alle ingrediënten (behalve de kaas en zure room) in een grote mengkom en roer met een spatel of met je handen tot alles gemengd is.
  5. Stap 5 Vet een ovenschaal van 23x33 cm in met olie en doe het mengsel daarin. Maak de bovenkant gelijk met een spatel en spreid de zure room gelijkmatig over de bovenkant.
  6. Stap 6 Bak de courgette ovenschotel 35 minuten in de oven.
  7. Stap 7 Haal uit de oven en voeg de kaas toe. Bak nog eens 10 minuten of tot de kaas is gesmolten en bubbelt.
  8. Stap 8 Garneer met peterselie, lente-uitjes of spek en versgemalen zwarte peper. Geniet ervan!

Tip

Pas de hoeveelheid zure room aan, zodat deze de hele oppervlakte van je ovenschaal bedekt zoals beschreven in het recept.

Je kunt ook kleine hoeveelheden gebakken champignons, stukjes paprika, broccoliroosjes, mais, erwten of gemarineerde, uitgelekte artisjokharten toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 231 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 25 augustus 2024

Tip

Pas de hoeveelheid zure room aan, zodat deze de hele oppervlakte van je ovenschaal bedekt zoals beschreven in het recept.

Je kunt ook kleine hoeveelheden gebakken champignons, stukjes paprika, broccoliroosjes, mais, erwten of gemarineerde, uitgelekte artisjokharten toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 234 kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 6 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 1 g
Eiwitten 17 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account