Traybake van Geroosterde Groenten

(Nog geen beoordelingen)

Dit is een super simpel recept voor heerlijk sappig geroosterde groenten met een zoete, rokerige en kruidige smaak. Geschikt als hoofdgerecht met bijvoorbeeld noedels of rijst, of als bijgerecht.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    1 uur 30 min
  • Totaal
    2 uur
Traybake van Geroosterde Groenten
Geroosterde groenten waren al een favoriet in de oudheid; de Grieken en Romeinen roosterden ze op hete stenen om hun natuurlijke zoetheid naar boven te brengen.

Ingrediënten

Aantal porties:
24

Bereiding

  1. Stap 1 Mix in een grote kom de courgette, aubergine, wortels, tomaten, uien en paprika's met de olie, rozemarijn, tijm, laurierblaadjes, oregano, knoflook, citroensap, citroenrasp, zout en peper. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Stap 3 Leg de groenten op een grote braadslee en rooster ze, onafgedekt, 20 minuten in de oven, of totdat de tomaten opengebarsten zijn en de randen van sommige groenten krokant beginnen te worden. Haal uit de oven en roer de groenten goed om voordat je ze terug in de oven zet voor nog eens 20 minuten. Verlaag dit keer de temperatuur naar 95 graden Celsius en blijf roosteren totdat de groenten zacht zijn, roer ze elke 20 minuten om.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 167 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 6 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 72 kcal
Vetten 5 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 2 g
Eiwitten 2 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account