Quinoa met Kipgehakt

(Nog geen beoordelingen)

Dit quinoa-recept is verbazingwekkend eenvoudig, overheerlijk en heeft een heerlijk pittige twist! Het is een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een smaakvolle en gemakkelijke maaltijd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min
Quinoa met Kipgehakt
Quinoa, wordt vaak gezien als een graan, maar is eigenlijk een zaad van de Chenopodium quinoa plant, nauw verwant aan spinazie en bieten.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Bereid alle ingrediënten voor.
  2. Stap 2 Breng de kippenbouillon en quinoa aan de kook in een sauspannetje. Zet het vuur middellaag, dek af, en laat pruttelen tot de quinoa zacht is en alle bouillon is opgenomen. Ongeveer 10 minuutjes
  3. Stap 3 Verhit ondertussen olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg het kipgehakt toe. Bak al roerend totdat het bruin en kruimig is, 5 tot 7 minuten.
  4. Stap 4 Roer de gekookte quinoa en tomatenblokjes door het kippenmengsel; laat ongeveer 10 minuutjes doorpruttelen, zodat alle smaken samenkomen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 244 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 15 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 275 kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 3 g
Eiwitten 30 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account