Ratatouille

(Nog geen beoordelingen)

Ratatouille is een geweldige Franse groentestoofpot. Dit recept wordt gemaakt met verse tomaten en veel zomergroenten. Het is een zeer veelzijdig bijgerecht en kan ook dienen als een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur
Ratatouille
Wist je dat ratatouille, een traditioneel Frans gerecht uit de Provence, bestaat uit gestoofde groenten zoals tomaten, aubergines, courgettes, paprika's en ui, en vaak geserveerd wordt als bijgerecht of hoofdgerecht?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de bodem en zijkanten van een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
  2. Stap 2 Verhit de overgebleven olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak en roer de knoflook tot deze geurig en goudbruin is.
  3. Stap 3 Voeg nu de aubergine en peterselie toe. Bak al roerend tot de aubergine zacht en gaar is. Ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout.
  4. Stap 4 Spreid de aubergine gelijkmatig uit over de bodem van de ovenschaal. Strooi er een paar eetlepels Parmezaanse kaas over.
  5. Stap 5 Verdeel vervolgens de courgette in een gelijkmatige laag eroverheen. Bestrooi lichtjes met zout en nog wat meer kaas. Ga op dezelfde manier door met laagjes maken met de tomaten, champignons, ui en paprika. Bedek elke laag met een beetje zout en kaas.
  6. Stap 6 Bak in de voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn, ongeveer 45 minuten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 240 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 13 april 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 251 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 24 g
waarvan suikers 13 g
Vezels 7 g
Eiwitten 13 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account