Airfryer Kipgehaktballetjes met Parmezaan

(Nog geen beoordelingen)

Deze luchtige en smaakvolle kipgehaktballetjes zijn perfect als snelle maaltijd of als lekkere snack. Ze zijn eenvoudig te maken in een airfryer en staan binnen 10 minuten op tafel, waardoor ze een ideale keuze zijn voor drukke avonden.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Airfryer
  • Mengkom

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een grote kom het kipgehakt, het ei, de paneermeel, de Parmezaanse kaas, zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, olijfolie en peterselie tot een geheel.
  2. Stap 2 Neem een flinke eetlepel van het kipmengsel en vorm het tot een bal. Plaats deze op een met bakpapier beklede plaat. Dit recept maakt ongeveer 24 balletjes.
  3. Stap 3 Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  4. Stap 4 Bekleed het mandje van de airfryer met aluminiumfolie of bespray het met bakspray en plaats de gehaktballetjes erin. Zorg dat de balletjes vrij liggen. Werk indien nodig in meerdere batches.
  5. Stap 5 Bak de gehaktballetjes 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. Keer ze halverwege om.
  6. Stap 6 Zeker weten dat de balletjes perfect zijn? Gebruik een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat de interne temperatuur 74 graden Celsius is.
  7. Stap 7 Haal de gehaktballetjes uit de airfryer en herhaal voor de volgende batch.
  8. Stap 8 Als alle gehaktballetjes gaar zijn, kunnen ze samen nog even opgewarmd worden in de airfryer.
  9. Stap 9 Serveer de gehaktballetjes met bijvoorbeeld marinara saus.

Tip

Gebruik aluminiumfolie om vet op te vangen en voor eenvoudige schoonmaak.

Doe de airfryer niet te vol. Bak de gehaktballetjes in twee batches voor een gelijkmatige garing.

Bak tot ze goudbruin zijn of gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur te controleren.

Bewaar de gebakken gehaktballetjes tot 3 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking.

De gehaktballetjes kunnen worden ingevroren voor later. Verwarm opnieuw in de magnetron of airfryer.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 351 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 september 2024

Tip

Gebruik aluminiumfolie om vet op te vangen en voor eenvoudige schoonmaak.

Doe de airfryer niet te vol. Bak de gehaktballetjes in twee batches voor een gelijkmatige garing.

Bak tot ze goudbruin zijn of gebruik een vleesthermometer om de interne temperatuur te controleren.

Bewaar de gebakken gehaktballetjes tot 3 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking.

De gehaktballetjes kunnen worden ingevroren voor later. Verwarm opnieuw in de magnetron of airfryer.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 192 kcal
Vetten 10.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.8 g
Koolhydraten 7.8 g
waarvan suikers 0.7 g
Vezels 0.7 g
Eiwitten 16.7 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account