Marinara Saus

(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke zelfgemaakte marinara saus is eenvoudig te bereiden en smaakt veel beter dan saus uit de winkel. Perfect voor op pizza's, bij pasta's en nog veel meer. De saus kan tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard of tot 3 maanden worden ingevroren.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op laag vuur. Voeg de sjalot, knoflook, zout en enkele draaien zwarte peper toe en bak 3 minuten terwijl je regelmatig roert.
  2. Stap 2 Voeg de tomatenpulp, balsamicoazijn, rietsuiker, oregano en chilivlokken toe. Dek de pan af en laat op laag vuur 20 minuten sudderen. Af en toe roeren.
  3. Stap 3 Breng eventueel op smaak met extra peper en zout en geniet van de saus!

Tip

Bewaar de saus in de koelkast in een luchtdichte verpakking of vries het in voor later gebruik.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 138 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 10 september 2024

Tip

Bewaar de saus in de koelkast in een luchtdichte verpakking of vries het in voor later gebruik.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 93 kcal
Vetten 5.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.7 g
Koolhydraten 11.7 g
waarvan suikers 6.7 g
Vezels 2.8 g
Eiwitten 2.4 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account