Courgette & Geitenkaas Quiche

(Nog geen beoordelingen)

Een perfecte quiche voor de zomermaanden, heerlijk en makkelijk te maken!

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min
Pinterest
Courgette & Geitenkaas Quiche
Courgette & Geitenkaas Quiche is een hartige taart gevuld met dunne plakjes courgette, romige geitenkaas, en een ei-mengsel, gebakken in een knapperige deegkorst tot goudbruin en stevig.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Stap 2 Snijd de courgette in blokjes of plakjes. Snijd de tomaten in blokjes of plakjes.
  3. Stap 3 Leg het deeg in een taart- of quichevorm. Prik meerdere keren in het deeg met een vork. Bak de korst 5 minuten voor en zet opzij.
  4. Stap 4 Breek de eieren in een kom. Voeg de melk, slagroom, peper en zout toe. Klop krachtig om het geheel goed te mengen.
  5. Stap 5 Verdeel de courgette en tomaat gelijkmatig over de basis van de quiche.
  6. Stap 6 Giet het eimengsel erin. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met verkruimelde geitenkaas.
  7. Stap 7 Bestrooi met Italiaanse kruiden en bak 30 minuten op 200°C of tot de vulling gestold is.
  8. Stap 8 Breng nogmaals op smaak met peper en zout. Voeg een laatste drupje olijfolie toe. Laat iets afkoelen voor het snijden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 460 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 21 juni 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 478 kcal
Vetten 31.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 15.4 g
Koolhydraten 35.1 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 2 g
Eiwitten 14.5 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account