Wentelteefjes

(Nog geen beoordelingen)

Geniet van klassieke wentelteefjes met dit eenvoudige en snelle recept. Perfect voor een luie zondagochtend. Deze zachte en luchtige toast wordt gemaakt met eenvoudige ingrediënten en is heerlijk met bijvoorbeeld boter en suiker of siroop.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min
Wentelteefje
Wist je dat wentelteefjes, bekend als een manier om oud brood te hergebruiken, traditioneel worden gemaakt door het brood te weken in een mengsel van melk, eieren en suiker, en daarna te bakken tot het goudbruin is?

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Klop de melk, eieren, vanille-extract, kaneel en zout samen in een ondiepe kom.
  3. Stap 3 Vet een grill of koekenpan licht in met boter en verwarm deze op middelhoog vuur.
  4. Stap 4 Doop het brood in het eimengsel, waarbij je beide kanten weekt.
  5. Stap 5 Leg het geweekte brood in de hete koekenpan en bak tot het goudbruin is, ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
  6. Stap 6 Warm serveren!

Tip

Je kunt kaneel vervangen door nootmuskaat als je dat wilt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 305 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 1 mei 2024

Tip

Je kunt kaneel vervangen door nootmuskaat als je dat wilt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 240 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 34 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 2 g
Eiwitten 11 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account