Panna Cotta

(Nog geen beoordelingen)

Panna Cotta is een klassiek Italiaans nagerecht dat bekend staat om zijn heerlijke smaak en zijdezachte textuur. Dit eenvoudige recept zal je helpen om een dessert te maken dat net zo goed is als dat wat je in een Italiaans restaurant zou vinden. Serveer het met een warme saus en vers rood fruit voor het beste resultaat.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min
Panna Cotta
Wist je dat panna cotta, wat letterlijk 'gekookte room' betekent in het Italiaans, een zijdezacht dessert is dat gestold wordt met gelatine en vaak geserveerd wordt met fruitcompote of karamelsaus?

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Giet melk in een kleine kom. Strooi de gelatinepoeder door de melk en roer tot het gemengd is. Zet opzij.
  2. Stap 2 Roer slagroom en suiker samen in een steelpan. Zet op middelhoog vuur en breng aan de kook. Let goed op want de room kan snel overkoken.
  3. Stap 3 Roer het gelatinemengsel direct door de kokende room tot het volledig is opgelost. Kook al roerend voor nog 1 minuut.
  4. Stap 4 Haal de pan van het vuur en roer de vanille-extract erdoor.
  5. Stap 5 Giet het roommengsel in 6 afzonderlijke ramekins. Laat onbedekt afkoelen tot het niet meer warm is. Ongeveer 20 minuten.
  6. Stap 6 Als het afgekoeld is, dek je het af met plasticfolie. Laat koelen tot het stevig is. Minimaal 4 uur maar bij voorkeur een nacht.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 258 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 21 april 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 418 kcal
Vetten 37 g
waarvan verzadigde vetzuren 23 g
Koolhydraten 20 g
waarvan suikers 18 g
Vezels 0 g
Eiwitten 4 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account