Karnemelk Pannenkoeken uit de Oven

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een lekker ontbijt voor als je een drukke ochtend hebt. De karnemelk maakt deze gebakken pannenkoeken licht, luchtig en oh-zo-heerlijk! Je kunt eenvoudig je favoriete fruit of andere toppings toevoegen voordat het in de oven gaat.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Pinterest
Karnemelk Pannenkoeken uit de Oven
Karnemelk was oorspronkelijk de vloeistof die overbleef na het karnen van boter uit room.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spray het bakpapier in met bakspray.
  2. Stap 2 Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout, olijfolie, karnemelk, eieren, suiker, vanille-extract en kaneel. Mix tot de ingrediënten 1 geheel zijn geworden. Niet te lang mixen. Giet het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Stap 3 Bak in de voorverwarmde oven tot het licht goudbruin is. Ongeveer 15 tot 18 minuten.
  4. Stap 4 Haal de bakplaat uit de oven. Til het bakpapier met de pannenkoek op en zet het op een snijplank. Snijd de pannenkoekplak in vierkantjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 461 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 5 april 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 359 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 50 g
waarvan suikers g
Vezels 1 g
Eiwitten 11 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account