Heerlijke Zelfgemaakte Appelmoes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zelfgemaakte appelmoes is een eenvoudig en verrukkelijk bijgerecht dat met slechts een paar ingrediënten en wat liefde wordt bereid. Of je het nu als een gezonde snack, een zoete traktatie of als bijgerecht bij je maaltijd serveert, deze zelfgemaakte appelmoes zal ongetwijfeld een hit zijn. Volg dit recept voor een onweerstaanbaar resultaat dat je keuken zal vullen met de warme geuren van kaneel en verse appels.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min
Pinterest
Zelfgemaakte Appelmoes
Appelmoes wordt gemaakt door appels te koken tot ze zacht zijn en ze vervolgens te pureren, vaak met toevoeging van suiker en kaneel, en dient zowel als bijgerecht als een ingrediënt in bakrecepten.

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Doe geraspte appels in een middelgrote pan op middellaag vuur. Bestrooi met kaneel, voeg daarna water toe en kook tot de appelstukjes zacht en papperig worden.
  2. Stap 2 Roer de bruine suiker erdoor en meng goed.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Wil je iets gezondere appelmoes maken? Dan kun je de suiker weglaten.

Wil je iets stevigere appelmoes met stukjes? Snijd dan de appel in blokjes.

Soorten appels die goed zijn om appelmoes mee te maken zijn onder andere Jonagold, Goudrenet, Elstar, Cox en Golden Delicious.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 761 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 20 februari 2024

Tip

Wil je iets gezondere appelmoes maken? Dan kun je de suiker weglaten.

Wil je iets stevigere appelmoes met stukjes? Snijd dan de appel in blokjes.

Soorten appels die goed zijn om appelmoes mee te maken zijn onder andere Jonagold, Goudrenet, Elstar, Cox en Golden Delicious.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 152 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren g
Koolhydraten 40 g
waarvan suikers 34 g
Vezels 4 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account