Honingboter

(Nog geen beoordelingen)

Dit heerlijke recept voor gezouten honingboter is snel en eenvoudig te maken met slechts 3 ingrediënten. Het is een zoete, zoute en romige spread die je maaltijd net dat beetje extra kan geven. Perfect om te smeren op brood, pannenkoeken, of als topping bij groentes en vlees.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Mengkom

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de boter, honing en zout in een kleine mengkom.
  2. Stap 2 Gebruik een handmixer om de ingrediënten samen te kloppen tot een luchtig geheel.
  3. Stap 3 Je kunt er ook voor kiezen om alles met de hand door elkaar te roeren.
  4. Stap 4 Serveer de honingboter eventueel bestrooid met vlokken zeezout.
  5. Stap 5 Bewaar overgebleven honingboter in een luchtdichte verpakking tot 2 weken in de koelkast.

Tip

Als je gezouten boter gebruikt, voeg dan slechts 1/4 theelepel fijn zeezout toe in plaats van 1/2 theelepel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 55 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 september 2024

Tip

Als je gezouten boter gebruikt, voeg dan slechts 1/4 theelepel fijn zeezout toe in plaats van 1/2 theelepel.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 162 kcal
Vetten 14.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.2 g
Koolhydraten 8.7 g
waarvan suikers 8.6 g
Vezels 0 g
Eiwitten 0.2 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account