Deze heerlijke chocoladesaus is simpel te maken en perfect voor over ijs. Het is een heerlijk alternatief voor de kant-en-klare saus uit de winkel!
Je kunt de saus in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren voor later gebruik.
Je kunt de saus in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren voor later gebruik.
Deze zelfgemaakte chocoladesaus is een echte traktatie, maar scoort laag op de gezondheidsschaal. De belangrijkste ingrediënten zijn kristalsuiker en roomboter, wat betekent dat de saus veel suiker en verzadigd vet bevat. Hierdoor levert het veel calorieën zonder noemenswaardige voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen of vezels te bieden, op een klein beetje calcium uit de melk na. Het is daarom een product om met mate van te genieten en niet als een gezonde toevoeging aan je maaltijd te zien.
Energie | 108 kcal |
---|---|
Vetten | 4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 g |
Koolhydraten | 20 g |
waarvan suikers | 17 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 2 g |
Zout | 0.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept