Pindakaas Havermout

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept is een snel en eenvoudig pindakaas-havermout ontbijt. Op smaak gebracht met kaneel en vanille en afgemaakt met honing en walnoten. Je kunt het helemaal naar eigen maken aanpassen.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min
Pindakaas Havermout
Havermout, gemaakt van haverkorrels die zijn gestoomd en platgewalst, staat bekend om zijn voedzame eigenschappen, waaronder rijk aan vezels en eiwitten, en is een populair ontbijt dat energie levert en kan worden aangepast met diverse toppings zoals fruit, noten en honing.

Ingrediënten

Aantal porties:
1

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de melk, suiker en zout in een steelpan op middel-laag vuur en breng aan de kook.
  2. Stap 2 Voeg vervolgens de kaneel en havermout toe. Kook op middel-laag vuur tot de havermout zacht is, maar met nog een beetje beet. Ongeveer 5 minuten. Blijf goed roeren en zet het vuur lager als het mengsel te hard kookt.
  3. Stap 3 Haal van het vuur en roer er vanille-extract en pindakaas door. Serveer in een grote kom en garneer met honing en walnoten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 131 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 26 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 449 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 68 g
waarvan suikers 38 g
Vezels 5 g
Eiwitten 17 g
Zout 0.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account