Romige hammousse met portgelei

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een verrukkelijk en snel te maken voorgerecht van lekkere ham, gemengd met roomkaas en een scheutje port. De portgelei bestaat uit rode port en gelatine. Dit voorgerecht moet opstijven in de koelkast,

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Hammousse
  2. Portgelei

Benodigdheden

  • Staafmixer met bakje of keukenmachine
  • Pannetje
  • 4 glaasjes
  • Schaaltje of bord om de gelatine te weken

Bereiding

  1. Stap 1 Pureer de stukjes achterham samen met de roomkaas (zuivelspread) en de port in het bakje van je staafmixer of in een keukenmachine.
    1. gekookte ham 200 g
    2. roomkaas 100 g
    3. rode port 2 el
  2. Stap 2 Maak de hammousse op smaak met peper, zout en paprikapoeder. De mousse moet niet te slap zijn. Voeg eventueel nog wat roomkaas toe. Verdeel de hammousse over de glaasjes.
    1. peper
    2. zout
    3. paprikapoeder 1 tl
  3. Stap 3 Laat voor de portgelei de gelatine in een bakje koud water weken tot de gelatine zacht is.
    1. bladgelatine 1 blaadje
  4. Stap 4 Breng de port in een kleine pan aan de kook. Laat de port plm. 3 minuten koken. Haal de port van de warmtebron. Los de - goed uitgeknepen - gelatine op in de het port. Laat het portmengsel 5 tot 7 minuten afkoelen. Schenk de portgelei over de hammousse in de glaasjes en laat het geheel minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
    1. rode port 75 ml
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik eventueel roomkaas light.
Je kunt dit voorgerecht al een dag tevoren maken. Komt de smaak ten goede.
Serveer kleine broodjes of stokbrood bij dit voorgerecht.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 74 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 februari 2025

Tip

Gebruik eventueel roomkaas light.
Je kunt dit voorgerecht al een dag tevoren maken. Komt de smaak ten goede.
Serveer kleine broodjes of stokbrood bij dit voorgerecht.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 219 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.2 g
Koolhydraten 7.5 g
waarvan suikers 3.8 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 10.4 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account