Bereiding
-
Stap 1
Was de spinazie, verwijder de steeltjes en kook deze met aanhangend water voor ongeveer 3 minuten. Pers vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de spinazie met behulp van een zeef en hak de spinazie fijn.
-
Stap 2
Pel en snipper de sjalotjes fijn. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en fruit de sjalotjes ongeveer 3 minuten op laag vuur tot ze glazig zijn.
-
Stap 3
Snijd de ham in kleine blokjes. Voeg de spinazie toe en laat samen met de ham afgedekt ongeveer 6 minuten smoren. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
-
Stap 4
Rasp de kaas. Verwarm de resterende boter in een steelpan en voeg de bloem toe en roer tot het mengsel begint te glanzen. Voeg al roerend geleidelijk de melk toe tot een gladde roux ontstaat. Voeg de geraspte kaas toe en laat deze al roerend smelten.
-
Stap 5
Haal van het vuur en roer één voor één 4 eidooiers door de roux. Voeg dit mengsel nu toe aan de spinazie.
-
Stap 6
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht 180 graden). Klop in een vetvrije kom 5 eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het spinaziemengsel. Vet de souffléschaal in en vul deze tot 3/4.
-
Stap 7
Bak de soufflé ongeveer 30 minuten in het midden van de oven tot deze gaar en bruin is. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Energie |
450 kcal |
Vetten |
29.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren |
17.1 g |
Koolhydraten |
28.2 g |
waarvan suikers |
8.5 g |
Vezels |
4.7 g |
Eiwitten |
21.3 g |
Zout |
1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept