Komkommerhapjes met gerookte zalm

(Nog geen beoordelingen)

Deze komkommerhapjes met gerookte zalm zijn de perfecte koolhydraatarme feestelijke snacks. Ze zijn eenvoudig te maken en bieden met elke hap een smaakexplosie door de combinatie van gerookte zalm, opgeklopte roomkaas, rode ui en kappertjes.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
16

Benodigdheden

  • Kom
  • Bolletjeslepel
  • Serveerschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Meng in een kom de rode ui, roomkaas, kappertjes, dille en zalm.
  2. Stap 2 Schil de komkommers en laat stripjes schil intact. Snijd vervolgens in plakjes van 1,5 centimeter dik.
  3. Stap 3 Gebruik een bolletjeslepel om een ondiepe holte uit het midden van de komkommerschijfjes te scheppen. Let op dat je niet helemaal door de komkommer heen gaat.
  4. Stap 4 Schep ongeveer 1 eetlepel van het zalmmengsel in elke komkommer.
  5. Stap 5 Plaats op een schaal en garneer met wat extra dille.
  6. Stap 6 De hapjes kunnen tot 24 uur van tevoren worden voorbereid. Bewaar ze gekoeld in een luchtdichte verpakking tot het serveren.

Tip

Het recept maakt 32 hapjes. Een portie is 2 hapjes.

Je kunt extra kappertjes naar smaak toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 78 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 27 november 2024

Tip

Het recept maakt 32 hapjes. Een portie is 2 hapjes.

Je kunt extra kappertjes naar smaak toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 53 kcal
Vetten 2.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 3 g
waarvan suikers 1.5 g
Vezels 0.5 g
Eiwitten 0.54 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account