Opgeklopte roomkaas

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor opgeklopte roomkaas is snel te maken en heeft een luchtige textuur die perfect is voor op toastjes of als dip.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Mixer
  • Mengkom

Bereiding

  1. Stap 1 Indien je een blok roomkaas gebruikt, laat je deze ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur staan. Smeerbare roomkaas hoeft niet zachter te worden.
  2. Stap 2 Doe de roomkaas in een mengkom.
  3. Stap 3 Voeg de melk toe (gebruik 0,5 eetlepel voor smeerbaar of 1 eetlepel voor blok) en klop op de hoogste snelheid gedurende 2-3 minuten, totdat het luchtig is.
  4. Stap 4 Stop tijdens het kloppen af en toe om de randen van de kom naar beneden te schrapen.
  5. Stap 5 Wanneer de kaas er luchtig uitziet kun je het direct gebruiken of overbrengen naar een luchtdichte verpakking en tot 1 week in de koelkast bewaren.

Tip

Voor variaties kun je jouw favoriete ingrediënten toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 58 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 27 november 2024

Tip

Voor variaties kun je jouw favoriete ingrediënten toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 177 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 3 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 0 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account