Krokant Buikspek

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor krokant buikspek laat zien hoe je eenvoudig en met wat geduld een heerlijk gerecht met een knapperige buitenkant en sappig vlees maakt. Ideaal voor een speciale gelegenheid of als smakelijke traktatie.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    6 uur 5 min
  • Totaal
    6 uur 15 min
Krokant Buikspek
Buikspek, geliefd om zijn rijke vetgehalte en smaak, wordt al eeuwenlang gebruikt in de keukens van vele culturen, van Chinese char siu tot Italiaanse pancetta, als een veelzijdig en smaakvol ingrediënt.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 95 graden C.
  2. Stap 2 Kruid het buikspek rondom met gerookt paprikapoeder, peper en zout.
  3. Stap 3 Wikkel het buikspek in bakpapier. Wikkel vervolgens in aluminiumfolie en wikkel nog een derde keer in een tweede vel aluminiumfolie.
  4. Stap 4 Plaats het pakketje in een ovenschaal.
  5. Stap 5 Bak in de voorverwarmde oven tot het zacht is, ongeveer 6 uur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur in de verpakking. Plaats het afgekoelde pakket in de koelkast en laat het een nachtje staan. Minimaal 8 uur.
  6. Stap 6 Pak het gekoelde buikspek uit. Bewaar uitgelopen vet dat vrijkomt bij het uitpakken.
  7. Stap 7 Snijd het buikspek in 6 gelijke porties. Snijd inkepingen van 3x3 mm in de vetkant van het buikspek. Bestrooi met zout.
  8. Stap 8 Verhit 2 eetlepels van het bewaarde varkensvet in een koekenpan op middelhoog vuur. Plaats het buikspek met de vetkant naar beneden in het hete vet. Bak tot het aan alle kanten bruin en door en door warm is, 5 tot 10 minuten.
  9. Stap 9 Leg het buikspek op een bord, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 251 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 11 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 87 kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 0 g
waarvan suikers g
Vezels g
Eiwitten 5 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account