De "green bean casserole" is een populair Amerikaans gerecht dat vaak tijdens feestdagen zoals Thanksgiving wordt gegeten. Met slechts vier ingrediënten is het snel en eenvoudig te bereiden, maar toch erg lekker!
Als je verse sperziebonen wilt gebruiken moet je ze eventjes voorkoken.
Restjes opnieuw opwarmen? Haal de ovenschotel uit de koelkast en laat hem ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen. Bedek met french fried onions en verwarm opnieuw in een oven van 175 graden Celsius tot de uien goudbruin zijn en de ovenschotel goed doorgewarmd is.
Als je verse sperziebonen wilt gebruiken moet je ze eventjes voorkoken.
Restjes opnieuw opwarmen? Haal de ovenschotel uit de koelkast en laat hem ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen. Bedek met french fried onions en verwarm opnieuw in een oven van 175 graden Celsius tot de uien goudbruin zijn en de ovenschotel goed doorgewarmd is.
Hoewel deze ovenschotel sperziebonen bevat, scoort hij laag op de gezondheidsschaal. Dit komt doordat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van bewerkte producten, zoals de romige champignonsoep en de sperziebonen uit pot, die vaak veel zout bevatten. Daarnaast zorgen de cheddar kaas en de gefrituurde uitjes voor een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet. Het gerecht is daardoor rijk aan zout en vet, en mist de voedingswaarde van een maaltijd die met verse, onbewerkte ingrediënten is bereid.
Energie | 322 kcal |
---|---|
Vetten | 23 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 9 g |
Koolhydraten | 20 g |
waarvan suikers | 3 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 7 g |
Zout | 2.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept