French Fried Onions

(Nog geen beoordelingen)

French fried onions is een variant op de gebakken uitjes zoals wij die in Nederland kennen. Het is een ingrediënt wat vaak wordt gebruikt in Amerikaanse recepten. Deze gefrituurde uitjes zijn wat groter en luchtiger dan onze gebakken uitjes. Erg lekker!

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
15

Benodigdheden

  • Pan
  • Schaal
  • Kom
  • Houten lepel

Bereiding

  1. Stap 1 Laat de uien minimaal 10 minuten in karnemelk weken.
  2. Stap 2 Doe de bloem, zout en peper in een ondiepe schaal en meng goed.
  3. Stap 3 Verwarm in een grote pan de olie tot 190 graden Celsius.
  4. Stap 4 Om te testen of de olie klaar is om te frituren, doop je de steel van een houten lepel in de olie. Als het rond de steel borrelt is het klaar.
  5. Stap 5 Haal de in karnemelk gedrenkte uien door de bloem tot ze goed bedekt zijn.
  6. Stap 6 Leg ze in de hete olie en frituur in porties tot ze goudbruin zijn.
  7. Stap 7 Haal ze uit de olie met een schuimspaan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  8. Stap 8 Ga door tot alle uien gefrituurd zijn en gebruik eventueel meerdere borden, om ervoor te zorgen dat de uien niet op elkaar komen te liggen.

Tip

Laat volledig afkoelen en bewaar tot 3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Om ze weer knapperig te maken doe je ze 5 minuten in de oven op 190 graden Celsius.

Maak het glutenvrij door glutenvrije bloem te gebruiken.

Maak het vegan door plantaardige melk met 2,5 theelepels azijn te gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 87 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 14 november 2024

Tip

Laat volledig afkoelen en bewaar tot 3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Om ze weer knapperig te maken doe je ze 5 minuten in de oven op 190 graden Celsius.

Maak het glutenvrij door glutenvrije bloem te gebruiken.

Maak het vegan door plantaardige melk met 2,5 theelepels azijn te gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 634 kcal
Vetten 60 g
waarvan verzadigde vetzuren 48 g
Koolhydraten 25 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 1 g
Eiwitten 4 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account