Bami Goreng

(Nog geen beoordelingen)

Bami goreng is een heerlijk en smaakvol Indonesisch gerecht vol met zoete, hartige en pittige smaken. Deze makkelijk te bereiden roerbaknoedels zijn ideaal voor een drukke doordeweekse avond. Binnen 30 minuten geniet je van een smakelijke maaltijd vol verse groenten en malse kip.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Roerbak
  2. Saus
  3. Garnering

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Wok

Bereiding

  1. Stap 1 Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Stap 2 Meng in een kleine kom de ingrediënt voor de saus (knoflook, ketjap manis, oestersaus, lichte sojasaus, donkere sojasaus en sambal oelek).
  3. Stap 3 Verhit wat olie in een hete wok op middelhoog vuur. Voeg de kipstukjes toe en bak tot ze gaar zijn. Ongeveer 3-4 minuten. Haal uit de wok en zet apart.
  4. Stap 4 Verhit opnieuw olie in de wok op middelhoog vuur en voeg de gesneden sjalot toe. Bak tot het glazig en geurig is. Ongeveer 1 minuut.
  5. Stap 5 Voeg de wortels, kool, taugé, knoflookbieslook en bosui toe. Roerbak tot de groenten wat zachter zijn geworden. Ongeveer 1 minuut.
  6. Stap 6 Klop de eieren met zout in een mengkom. Schuif de andere ingrediënten naar één kant van de wok en giet de eieren erbij. Roerbak tot ze gaar zijn en meng daarna alles door elkaar.
  7. Stap 7 Doe de kip en noedels terug in de wok en roerbak 1-2 minuten tot alles is gemengd.
  8. Stap 8 Voeg de saus toe en roerbak tot alles is verwarmd en gelijkmatig bedekt is met saus.
  9. Stap 9 Zet het vuur uit en besprenkel met sesamolie. Meng nogmaals goed en garneer met gesneden bosui en gebakken uitjes.

Tip

Bereid al je groenten van tevoren voor.

Draai het vuur uit voordat je de sesamolie toevoegt om de heerlijke nootachtige smaak te behouden.

Garneer met gebakken uitjes voor een extra zoete en hartige smaak.

Wil je de bami goreng pittiger maken? Voeg dan meer sambal oelek toe!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 162 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 4 november 2024

Tip

Bereid al je groenten van tevoren voor.

Draai het vuur uit voordat je de sesamolie toevoegt om de heerlijke nootachtige smaak te behouden.

Garneer met gebakken uitjes voor een extra zoete en hartige smaak.

Wil je de bami goreng pittiger maken? Voeg dan meer sambal oelek toe!

Voedingswaarden

Per portie
Energie 433 kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 62 g
waarvan suikers 15 g
Vezels 4 g
Eiwitten 25 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account